П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
15 Липня 2016

ЧЕМПІОНАТ НЕСПОДІВАНОК. СЕ ЛЯ ВІ

«Не шукайте логіки у футболі» – любив повторювати перший тренер в історії збірної України Віктор ПРОКОПЕНКО. Ця фраза пасує і чемпіонату Європи з футболу – 2016, у фіналі якого португальці перемогли господарів змагань французів з рахунком 1:0.  

Михайло Маньковський

Ну хто б міг подумати, що чемпіони «Євро-2012» іспанці цього разу «вилетять» ще в

1/8 фіналу, а англійці на цій же стадії ганебно програють ісландцям! Збірна Бельгії, отримавши масу авансів, несподівано поступилася Уельсу, а німецька «машина», котра два роки тому стала чемпіоном світу, всупереч прогнозам, до фіналу не дійшла. Ще складніше було передбачити, що новим чемпіоном стане Португалія, котра у груповому етапі не здобула жодної перемоги і доволі натужно просувалася у плей-оф.

Тож не дивно, що в конкурсі футбольних провидців, який укотре проводив «ПОДОЛЯНИН», переможця не виявилося. До редакції надійшло декілька десятків заповнених купонів, щоправда, у жодному не передбачено Португалії у фіналі. Серед активних учасників і фанатів футболу відзначимо Олександра БЕРЕЗНІНА, Андрія ЖИЛЬЧУКА та Миколу КОРОТКОВА. Французів у фіналі побачили Олег КОРИБКО із Довжка, Оксана САНДУРСЬКА з Кам’янки і містянин Сергій БОГАЧ. Утім найближчим до правильної відповіді серед постійних футбольних провидців був Михайло МАНЬКОВСЬКИЙ із Пудлівців (між іншим, колишній спортивний журналіст та один з переможців наших попередніх футбольних конкурсів). Йому вдалося відгадати, що Франція у фіналі програє 0:1, але як суперника він зазначив Бельгію. Оскільки це передбачення було найбільш близьким до реальності, то пан Маньковський отримує сертифікат від редакції.