Субота, 20 Квітня 2024 р.
15 Липня 2016

ШВИДКІ ТА СИЛЬНІ ХЛОПЦІ

На захоплююче богатирське шоу перетворилися змагання із кросфіту «Street knights games – 2016», що проходили 10 липня на спортмайданчику ЖК «Нова Будова». За титул найбільш фізично підготовленого атлета змагалися 12 учасників: троє гостей із Тернопільщини, решта – кам’янчани.

Михайло Денисов. Фото Олексія Рєзіна

Кросфіт передбачає універсальну підготовку спортсмена: демонструвати треба не лише силу, але й швидкість і витривалість. Яких тільки вправ не доводилося виконувати силачам у рамках п’яти комплексів: виходи на перекладині; віджимання у стійці на руках під стіною; ривки із 24-кілограмовими гирями; станова тяга і взяття штанги на груди; стрибки на скакалці; підйом ніг до перекладини; біг; «ходячі випади» із 20-кілограмовим диском; а також кидання медболу (м’яча вагою 6 кілограмів) у мішень на висоті 3 метрів.

Така різноманітність утримувала інтригу до останнього. Скажімо, кам’янчанину Владиславу Стюхіну не було рівних у двох комплексах вправ зі штангою, але менш вдалий виступ на швидкісні дії відкинув його на загальне IV місце. Трійку призерів замкнув організатор змагань Арсеній Даниленко, ІІ місце – у Павла Бурковського, котрий раніше перемагав у міських змаганнях із воркауту, а от переможцем став атлет зі Скали-Подільської Михайло Денисов.

Призери отримали щедрі подарунки від спонсорів: спортінвентар від компанії «Вікно Плюс», сертифікати на відвідування фітнес-центру «Нова Будова» і центру лікування хребта і суглобів «Кінезіс», а також спортивне харчування від українського бренда «Powerful Progress». Не залишилися без подарунків і глядачі, які брали участь у конкурсах.

– Ми вже вдруге цього року проводимо такі змагання, – каже Арсеній Даниленко. – Для України це поки що новий вид спорту, а для нашого міста тим паче. Однак якість організації та підготовки учасників помітно зростає. У планах – підвищити рівень, а також організувати змагання у жіночій категорії атлетів.