Середа, 24 Квітня 2024 р.
29 Липня 2016

ДВІЙНЯТА-СПОРТСМЕНКИ

Уже якось стало звичним: коли в нашому районі нагороджують найкращих спортсменів, до десятки обов’язково потрапляють двоє сестер-двійнят – Ольга та Тетяна Арсенюк. Тож про цих спортивних дівчат давно хотілося написати.

Ольга Арсенюк

Подумати тільки: сестри на добротному рівні займаються футболом, волейболом, баскетболом, настільним тенісом, шахами, легкою атлетикою та пішохідним туризмом. Найбільшим їхнім командним успіхом була перемога у всеукраїнському турнірі з пляжного футболу. При цьому Тетяна успішно захищала ворота, а Ольга забивала голи. Згодом – ІІІ місце у зимовому чемпіонаті України з футболу. Крім того, безліч щорічних досягнень на районному, обласному та всеукраїнському рівнях. Нині дівчата навчаються в магістратурі нашого національного університету і паралельно працюють. Ольга здобуває освіту на факультеті фізичної культури, поєднуючи з роботою у районній ДЮСШ, а Тетяна навчається на педагогічному факультеті та вчителює в початковій школі села Баговиця.

– Звідки у вас з’явилася любов до спорту? – запитуємо у сестер.

– У Баговиці наш шкільний вчитель фізкультури Дмитро Декалов прищепив любов до спорту всім без винятку дітям, навчив нас грати практично в усі поширені види спорту, – розповідає Тетяна. – Ми йому за це дуже вдячні, адже якщо людина інтенсивно і регулярно має фізичні навантаження, то вона зможе витримати і будь-які моральні.

Тетяна Арсенюк– А я, завдяки цікавим урокам фізкультури, вирішила займатися спортом професійно, – додає Ольга, – тому і вступила на факультет фізичної культури. Наше життя завжди в активному русі.

– Той факт, що ви – сестри-двійнята, допоміг у спортивному розвитку?

Тетяна: – Вдвох ми, зазвичай, тренуємося грати у волейбол і настільний теніс.

– У змаганнях вас ніколи не плутали через схожість?

Ольга: – Нас плутали не тільки у змаганнях, але й у повсякденному житті. Та й нині таке трапляється.

Тетяна: – Інколи були цікаві та водночас неприємні ситуації. Але якщо уважніше придивитися, то Оля в спорті переважно попереду, оскільки вона цим живе.