П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
5 Серпня 2016

ЗМАГАННЯ, де ВИГРАЛИ ВСІ

Весело, спортивно й по-сімейному зустріли кам’янчани останній місяць літа. Фестиваль води та сімейного відпочинку «Ількові забави», що відбувся 29-30 липня, подарував безліч водяних розваг і захопливі змагання, організовані департаментом гуманітарної політики міської ради та ГО «Відкрита асоціація готельєрів та рестораторів Кам’янця-Подільського». 

Найяскравішим дійством фестивалю стала пінна дискотека для дітлахів. Упродовж трьох днів наймолодші кам’янчани пірнали в басейні та з головою занурювалися в хмари бульбашок просто на площі біля Ратуші, а ще – досхочу ласували морозивом від «Ласунки».

НА ВЕСЛАХ – УСІЄЮ СІМ’ЄЮ

Сім’я ІвасюківУперше в рамках фестивалю відбулися сімейні перегони на байдарках по Смотричу, які організував кам’янецький клуб «Sky 7» за підтримки ДГП.

У сплаві взяли участь 16 кам’янецьких родин із дітьми, більшість з яких уперше тримали в руках весла. Та це не стало на заваді спортивному запалу, і боротьба за суперприз від голови Асоціації готельєрів та рестораторів Анатолія Ковальського – телевізор «Hyundai» нового покоління – розгорілася не на жарт.

Три сім’ї-лідери – Івасюки, Потапови та Чесановські – подолали дистанцію в майже 2 км за рівний час, тому переможця було визначено шляхом жеребкування. Щасливчиком стала сім’я Юрія та Ганни Івасюків із маленькою донечкою Даринкою.

Втім інші учасники теж не в програші, адже весь день сім’ї активно відпочивали на мальовничому березі Смотрича, досхочу покаталися на байдарках, поспілкувалися, а дітлахи замість звичних комп’ютерів залюбки бавилися в настільні ігри, стріляли з лука, лазили по деревах і купалися в річці.

– Живемо лише раз, тому жити потрібно активно, – переконаний керівник клубу «Sky 7» Ростислав Яворський.

Самі ж учасники клубу не просиджують вихідні на дивані, а сплавляються на байдарках, подорожують на велосипедах, їздять на лижах або ж літають на парапланах – чого і всім бажають.

ДРУЖНІ, МОКРІ ТА ЩАСЛИВІ

– Для кожного фестивалю необхідно щось мати: чи то історичний костюм, чи певну суму грошей, а от для фестивалю «Ількові забави» достатньо мати гарну дружну сім’ю, – наголосила директор ДГП Альона Кузема, даючи старт іншим сімейним змаганням – «Аква-марафону».

За головний приз – прогулянку на катері по Дністру до Бакоти – боролися 17 родин, котрим довелося змагатися в перегонах паперових корабликів у водоймі, подолати трасу в альпін-парку, переправитися на тролеї через Смотрич, зіграти у водний волейбол рушниками та пройти ще чимало захопливих водяних конкурсів, які для них влаштували об’єднання підліткових клубів, МБК і волонтери з Молодіжної ради.

У підсумку перемогу здобула родина Белінських, другу сходинку розділили родини Донців і Тихунів, котрі отримали в нагороду прогулянку катером в Усті. Третє місце розділили сім’ї Сальв, Шимків і Мельників, для яких нагородою стало катання на БРДМ.

Проте і в цих змаганнях у програші не залишився ніхто, бо, крім гарного свята й моря позитивних емоцій, усі учасники від Асоціації готельєрів та рестораторів отримали сертифікати на родинний відпочинок у закладах міста.