Середа, 24 Квітня 2024 р.
12 Серпня 2016

ОЛІМПІЙСЬКИЙ РАХУНОК ВІДКРИВ НАШ СТРІЛЕЦЬ

Першу медаль для України на Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро здобув студент Кам’янець-Подільського національного університету ім.Івана Огієнка стрілець Сергій КУЛІШ!

Сергій КУЛІШ

8 серпня у фіналі стрілецьких змагань із пневматичної гвинтівки з 10 метрів Куліш завоював срібну медаль із результатом 204,6 очка. На подіумі його «сусідами» були чемпіон ­ італієць Нікколо Кампріані (206,1) та росіянин Володимир Масленніков (184,2), що здобув бронзу.

Зауважимо, що 23­річний Сергій, для якого це вже другі Олімпійські ігри, ще має шанс поборотися в Ріо за медалі в двох інших стрілецьких вправах.

До речі, торік «Подолянин» спілкувався із Сергієм Кулішем, коли той приїжджав здавати сесію в університеті. Хлопець сам із Черкас, стрільбою почав займатися з 10 років. Уперше до тиру прийшов із цікавості. Але згодом у Черкасах під керівництвом тренера Віктора Нагнія виріс до рівня одного з найкращих стрільців світу. Після навчання в Академії пожежної безпеки в рідному місті він продовжив здобувати освіту, тепер уже спортивну, в нашому національному університеті.

Куліш ­ володар Кубка світу з кульової стрільби, призер чем­піонату Європи, багаторазовий чемпіон України та майстер спорту міжнародного класу. Поки що олімпійське срібло ­ найбільше його досягнення, та віримо, що Сергій на цьому не зупиниться.

Загалом, за станом на вчора, Україна на Олімпіаді в Ріо здобула три медалі: ще одне срібло у гімнаста Олега Верняєва, бронзову медаль виборола фехтувальниця Ольга Харлан.