Четвер, 28 Березня 2024 р.
19 Серпня 2016

СРІБНИЙ БЛИСК УНІВЕРСИТЕТУ

Ще одна студентка Кам’янець-Подільського національного університету ім.Івана Огієнка здобула срібну медаль на Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро! 14 серпня Аліна КОМАЩУК разом із партнерками Ольгою Харлан, Оленою Кравацькою та Оленою Вороніною здобули срібні нагороди у командних змаганнях із фехтування на шаблях.

Зліва направо: Ольга Харлан, Аліна Комащук, Олена Кравацька, Олена Вороніна

Українки перемогли команду Південної Кореї, у півфіналі здолали італійок, але у фіналі поступилися росіянкам.

Аліна Комащук з 9 років і дотепер займається фехтуванням в Нетішині. 2013 року, також у складі збірної України, вона стала чемпіонкою світу. Рік тому Аліна, спілкуючись із «Подолянином», зазначила, що задоволена своїм вибором ­ здобувати освіту в нашому національному університеті.

Нагадаємо, що це вже друга олімпійська медаль для К­ПНУ ім.Івана Огієнка. Раніше срібло здобув стрілець Сергій Куліш.

Серед кам’янецьких студентів доволі близькими до п’єдесталу на Олімпіаді були також важкоатлет Олександр Пелешенко та гімнаст Ігор Радівілов.

22-річний Пелешенко, який дебютував на Олімпійських іграх, родом із Луганщини, однак нині навчається у К-ПНУ ім.Івана Огієнка, тренується в нашому місті і має кам’янецьку прописку.

На жаль, Олександр під час змагань зірвав мозоль, можливо, це і завадило йому здобути медаль – він став п’ятим у в/к до 85 кг. Зате 210 кг у поштовху – це не лише особистий рекорд Пелешенка, але й новий рекорд України.

Схема стрибка The RadivilovНе медаль, але славу в Ріо здобув Ігор Радівілов. Найкращий результат він показав у вправі на кільцях – теж п’яте місце. Та його коронна дисципліна – опорний стрибок (нагадаємо, у цій вправі Радівілов здобув бронзову медаль на Олімпіаді в Лондоні 2012 р.). Цього разу наш спортсмен вирішив здивувати суддів унікальним стрибком з потрійним сальто, який він придумав зі своїм тренером. На жаль, невдале приземлення відкинуло його на восьме місце. Але зате Ігор вписав своє ім’я в історію: Міжнародна федерація гімнастики офіційно присвоїла новому елементу стрибка назву The Radivilov.

На час виходу газети Україна у своєму активі має 8 медалей: дві золоті, чотири срібні, дві бронзові. Відверто кажучи, результативність не тішить.