Четвер, 28 Березня 2024 р.
19 Серпня 2016

СУПЕРНИК НА ЮВІЛЕЙ ПОДАРУНКІВ НЕ РОБИТЬ

Гра чемпіонату України з мотоболу між нашим «Поділлям» і «Колосом» із Нових Санжарів 14 серпня відбулася під знаком 50-літнього ювілею культивування цієї гри в Кам’янці. Прийшли чимало глядачів, захід розпочався з урочистостей, от тільки шкода, що його результат не потішив.

«Поділля» мало можливості забити гол

Перед грою виступив заступник міського голови Сергій Бабій, котрий вручив «Поділлю» від міської влади сертифікат на суму 10 000 грн. Вшанували і ветеранів кам’янецького мотоболу. Крім привселюдних вітань, їм також дісталися подарунки. З вітальним словом виступили директор департаменту гуманітарної політики міськради Альона Кузема та президент БФ «МіСт» ім.Михайла Савенка Сергій Ісаєнко.

Ну, а з початком гри одразу кинулися в очі деякі зміни в основному складі нашої команди. На воротах більшу частину гри стояв Ярослав Кравчук, котрий пропустив попередні матчі «Поділля». В захисті переважно грали Олег Склярук і поперемінно Владислав Мудрик і Дмитро Дмитриченко. В нападі звично діяли Денис Кшемінський і Вадим Касап. Колишній захисник Олексій Пастух тепер уже виходив на заміну на позицію нападника. Втім говорити про якийсь «кістяк» команди ще рано, наставники «Поділля» стверджують, що кожен гравець ще матиме шанс закріпитися в основі.

«Поділля» до гри готувалося дуже ретельно, переглядаючи відеозаписи гри «Колоса» і вивчаючи манеру гри суперника. Вже після гри наші гравці зізналися, що мотоболісти з Нових Санжарів нічим їх не здивували. Просто вони зіграли сильніше.

Перші два тайми минули без голів. «Колос» атакував частіше і гостріше, кам’янецький голкіпер не раз своїми сейвами рятував ворота. Та перевага суперника не була тотальною, здавалося, що в «Поділля» є шанси. Принаймні моментів, аби забити гол, у нас вистачало, але нападаючим, котрі виходили один на один із воротарем, не щастило. Неодноразово кам’янчани Кшемінський та Мудрик пробивали і штрафні удари, але вище від воріт.

На третю чверть гравці «Колоса» не лише завели мотори, а й «завелися» самі. До пожвавлення дій суперника «Поділля», здається, виявилося неготовим. Після першого пропущеного м’яча кам’янчани декілька хвилин грали в більшості (один із гравців «Колоса» отримав зелену картку). Могли зрівняти рахунок, та після чергового невикористаного моменту знову пропустили гол.

У четвертій чверті «Колос» швидко встановив остаточний рахунок – 0:4, користуючись провалами в захисті кам’янчан. «Поділля» намагалося забити гол престижу. На останній хвилині це вдалося Вадиму Касапу, але гол не зарахували – наш гравець заїхав у воротарську зону. Заслужена перемога «Колоса», хоча розгромної поразки «Поділля», мабуть, не заслужило.

Тепер на нашу команду чекає серія виїзних ігор. 24 серпня вона зіграє із «Восходом» (Вознесенськ), 26 серпня – з «Дружбою» (Мачухи), 27 серпня – з «Колосом» (Нові Санжари), 28 серпня – з «Нивою» (Вишняки).