Четвер, 25 Квітня 2024 р.
28 Жовтня 2016

ПОТЯГ ЄДНАННЯ РУШИВ ДАЛІ

Козацькі забави в розпалі24 жовтня в Кам’янці зупинився потяг єднання «Труханівська січ», який вирушив містами Західної України, аби об’єднати українське суспільство, сприяти взаєморозумінню мешканців різних куточків нашої держави, популяризувати національну культуру.

На борту агітпотяга – студенти, митці, волонтери, журналісти, представники козацтва, психологи, громадські діячі, військові зі сходу України, котрі на зупинках у різних містах проводять концерти, лекції, творчі майстер-класи, організовують відкриті дискусійні майданчики тощо.

У Кам’янці територією об’єднання сходу й заходу стала Стара фортеця, де відбулася спортивно-розважальна гра «Козацькі забави». Участь у них взяли одинадцять команд технікумів, коледжів, училищ і вищих навчальних закладів нашого міста й команда учасників потяга єднання «Труханівська січ».

Юнаки та дівчата змагалися у силі, витривалості, мужності та спритності, а зігрівали їх тепла козацька юшка, куліш, узвар та бажання перемоги. За результатами змагань, першість серед технікумів і коледжів здобув податковий коледж, а серед вишів – Кам’янець-Подільський національний університет ім.Івана Огієнка. Привітав учасників і переможців та вручив подарунки від імені міського голови Михайла Сімашкевича його заступник Вадим Савчук.

З учасниками всеукраїнського проекту зустрілися також учні ЗОШ №15, 16, НВК №9, 14 та ліцею.

Потяг «Труханівська січ» із 20 жовтня до 6 листопада об’їде поняд десяток міст Західної України. Це вже третій потяг єднання: перший у квітні цього року мандрував на схід України (через Полтавську, Харківську області на Донеччину), другий у травні відвідав Луганщину.