Четвер, 18 Квітня 2024 р.
24 Лютого 2017

ДІАЛОГ: ВЛАДА, СПОРТ, ГРОШІ

22 лютого всі, хто цікавиться спортивним життям міста, долучилися до відкриття I Інвестиційного ярмарку «Кам’янець спортивний», що проводився на базі готелю «7 Днів».

ДІАЛОГ: ВЛАДА, СПОРТ, ГРОШІ

Формат заходу поєднав рекламу видів спорту і спілкування з підприємцями. Фото та відеопрезентації яскраво демонстрували специфіку кожної спортивної школи, федерації та відділення, їхні досягнення та необхідний фінансовий ресурс для подальшого розвитку.

Участь у ярмарку взяли відділення дзюдо, кікбоксингу, боксу, вільної боротьби, футболу, тенісу, скелелазіння, тхеквондо з ДЮСШ №2; спортивної акробатики, баскетболу з ДЮСШ №1; спортивний клуб «Чайка» (тхеквондо ВТФ), клуб «Титани» К-ПНУ ім.Івана Огієнка, футбольний клуб «Фортеця», секції пішохідного туризму, бадмінтону, картингу. Серед підприємців були керівники та представники готелю «7 Днів», «Гала-Готелю», ТОВ «Український кристал», фірми «Розбуд», піцерії «МакСмак» та інші.

Тренер із дзюдо ДЮСШ №2 Марина Чистякова розповіла про особливості розвитку спорту в США, Європі та Китаї, порівнявши специфіку фінансування та участь у спортивному житті країни її громадян. Для прикладу, якщо у Штатах спорт – це виключно бізнес, де найважливіші матчі та спортивні події заробляють удень по 630 млн. доларів, і їх переглядають 113 млн. людей, то в європейських країнах ставку на спорт роблять і держава, і бізнес. У Піднебесній навпаки: весь спорт фінансує держава.

Звичайно, нам до таких цифр далеко. Однак всеукраїнські та міжнародні перемоги спортсменів нашого міста успішно доводять, що навіть за таких умов рухатися вперед можна і треба. Єдине питання – пошук коштів. Саме з цією метою і було організовано діалог між спортсменами і підприємцями. Після офіційної частини спілкування продовжилося за кавою-брейком новими ідеями, пропозиціями і побажаннями. Усі охоче обмінювалися контактами із позитивною думкою про зміни на краще…

Дмитро БОЙКО.