Четвер, 25 Квітня 2024 р.
24 Лютого 2017

КОРИСНА ТЕОРІЯ І ПРАКТИКА

21-22 лютого вперше в Кам’янець-Подільському національному університеті ім.Івана Огієнка спільно з Федерацією баскетболу України та Хмельницькою обласною федерацією баскетболу відбувся міжрегіональний суддівський семінар для молодих арбітрів, тренерів вишів, ЗОШ, ДЮСШ і студентів.

КОРИСНА ТЕОРІЯ І ПРАКТИКА

Тема «Основні аспекти та тонкощі суддівської діяльності» зацікавила не лише викладачів і студентів факультету фізичної культури, місцевих тренерів і викладачів фізичного виховання, а й гостей із Хмельницького, Чернівців, Ужгорода. Як зазначив декан факультету Іван Стасюк, це знакова подія для міста та університету і вагомий досвід як для викладачів, які читають лекції, так і для гравців. І пообіцяв, що університет сприятиме таким подіям, аби до нас приїжджали провідні фахівці.

Співорганізатор семінару Валерій Одайник представив головного спікера заходу, арбітра міжнародної категорії FIBA, провідного спеціаліста ФБУ Миколу Амбросова (на фото). Семінар він розпочав з аналізу типових помилок, які допускають судді під час гри, і детально зупинився на окремих її пунктах. Упродовж семінару розглядалися безліч ігрових ситуацій, суддівських рішень, ігрових ситуаційних моментів.

Організатори семінару висловили подяку за підтримку в проведенні заходу ректору К-ПНУ ім.Івана Огієнка Сергію Копилову та декану факультету фізичного виховання Івану Стасюку.

Також у рамках семінару відбулись ігри дитячої юнацької баскетбольної ліги, де юнаки з Чернівців двічі здолали однолітків із Хмельницького.

Дмитро БОЙКО.