Четвер, 25 Квітня 2024 р.
17 Березня 2017

ЗОЛОТІ КІЛОГРАМИ

Перший день змагань у чемпіонаті Європи з пауерліфтингу приніс золото 16-річ­ній кам’янчанці Катерині ТКАЧУК.

Катерина ТКАЧУКУ данському місті Тістед 12-14 березня відбувся чемпіонат Європи із класичного пауерліфтингу. З тріумфом повернулася додому наша землячка Катерина, зробивши собі незабутній подарунок на день народження.

11-класниця ЗОШ №10, підопічна Тетяни Мельник у ваговій категорії до 57 кг у присіданні підкорила 115 кг (мала срібна медаль), у жимі лежачи витиснула 77,5 кг (золото), а у становій тязі підняла 137,5 кг (золото). У загальній сумі набрала 330 кг, що дозволило їй стати чемпіонкою Європи!

Як розповідає заслужений майстер спорту України, тренер Тетяна МЕЛЬНИК, пауерліфтингом Катя займається шість років:

– Уже три роки поспіль триває серйозна підготовка, яка й при­несла результати. Вихованка Ка­м’янець-Подільської районної ДЮСШ уже стала багаторазовою чемпіонкою України серед учнів ДЮСШ, чемпіонкою України з жиму лежачи серед дівчат 2017 року, бронзовою призеркою чемпіонату світу з жиму лежачи 2016 року, що проводився в данському Рьодбі.

Як зізналася новоспечена чем­піонка, пауерліфтинг допомагає їй відчути себе сильною, впевненою та загартовує характер.

– Спочатку мене надихав приклад тренера – багаторазової чемпіонки і призерки України, Європи, світу та Всесвітніх ігор. І донині намагаюся рівнятися на неї. Перемога у цьогорічному чемпіонаті Європи наразі є найбільшим досягненням. У планах – виконати норматив майстра спорту України, адже у цих змаганнях мені не вистачило лише 2,5 кілограма, – розповіла «Подолянину» Катерина.

Попереду в спортсменки ще багато європейських і світових першостей. Найближчі змагання – чемпіонат світу з жиму лежачи, що відбудеться 22-27 трав­ня в Литві. Тож побажаємо спортсменці та тренеру нових спортивних досягнень і подальших перемог!

Тренер і чемпіонка дякують за допомогу СТОВ «Гарант» (керівник Олег Комарніцький) та ТОВ «Меріно-Україна» (керівник Лаймонас Гурскіс).

Дмитро БОЙКО.