Четвер, 28 Березня 2024 р.
28 Липня 2017

ВІД ЖУРНАЛІСТІВ ДО ФУТБОЛІСТІВ

2 серпня, о 18.00, на Центральному стадіоні відбудеться футбольний матч ФК «ЗМІ-FNB» – творча збірна міста «Наш Формат», присвячений 5-літньому ювілею з часу створення ФК «ЗМІ».

ВІД ЖУРНАЛІСТІВ ДО ФУТБОЛІСТІВ

ФК «ЗМІ» засновано влітку 2012 р. журналістами газети «Подолянин» як збірну представників медіа нашого міста. Перші матчі проти міської та районної влади, а також міської міліції виявилися невдалими. Проте команда продовжила виступи і наступного року зіграла в першому всеукраїнському футбольному турнірі серед представників мас-медіа (щоправда, теж без здобутків), а також взяла участь у першій лізі чемпіонату району з футболу. Старт вийшов непоганий – журналісти зуміли вийти з групи у наступний етап, однак згодом зійшли з дистанції.

Після цього в команді відбулося реформування, змінилася концепція, до неї почали запрошувати не лише журналістів, а й звичайних гравців вищого рівня. Але заради історії назва «ЗМІ» збереглася, до неї додалася частка «FNB» (за назвою головного спонсора).

2014 р. став найбільш успішним в історії команди. «ЗМІ-FNB» перемогла у футбольному турнірі на Кубок міського голови. А у відновленому чемпіонаті міста команда зайняла друге місце, поступившись лише фізкультурникам із національного університету. Було здобуто «Творчий кубок» у невеличкому футзальному турнірі.

2015 р. «ЗМІ-FNB» у чемпіонаті міста (який відтоді більше не проводився) стала четвертою. Команда паралельно брала участь у міських і районних чемпіонатах із футзалу. Власне й наступного року вона більше зосередилася на цьому різновиді гри.

У сезоні 2016-2017 колектив, уже під назвою «FNB», переміг у п’ятому дивізіоні чемпіонату Хмельницького з футзалу. Сьогодні граючим тренером команди є Артем Гонтар.