Вівторок, 16 Квітня 2024 р.
27 Липня 2018

НАЙКРАЩА СТРИБУНКА

Із 18 по 21 липня в Луцьку проводився чемпіонат України з легкої атлетики, де 12 найкращих спортсменок із різних куточків країни виборювали титул чемпіона.

Марина БехСеред переможців тур­ніру є і випускниця К-ПНУ імені Івана Огієнка 23-річна легкоатлетка мсмк Марина Бех. 

Наступного дня змагань чемпіонату розігрувалися медалі сектора для стрибків у довжину, де претендентками на перемогу були Марина Бех та її головна конкурентка Крістіна Гришутіна з Києва. 

– Фінал видався нервовим, – прокоментував для сайту «Є» наставник спортсменки Вадим Крушинський. – Головна суперниця – киянка Крістіна – стрибнула на 6,81 метра у другій спробі, а Марина до останнього стрибка мала лише 6,7 метра. Але молодець, впоралася і змогла в заключній спробі здобути переможний результат – 6,86 метра! Приємно, бо зуміла підтвердити, що вона в України №1.

Дівчина вже має за плечима низку досягнень у стрибках у довжину, адже брала участь в Олімпійських іграх 2014 року в Ріо-де-Жанейро, де була єдиною українкою, яка пройшла до фіналу. А з медальних здобутків Марини на міжнародному рівні можна відзначити бронзову медаль у юнацькому чемпіо­наті Європи 2013 року та таку ж медаль у молодіжному чем­піонаті Європи 2017 року.

Зазначимо, що перемогою в Луцьку Марина Бех підтвердила свій статус найкращої стрибунки в довжину в Україні після того, як у лютому в Сумах вже здобула головний титул у чем­піонаті України в приміщенні, де конкурувала із Гришутіною.

Наступним великим стартом для Марини Бех стане чемпіонат Європи, який відбудеться цьогоріч у м.Берлін (Німеччина) з 8 по 12 серпня.

Сергій Єрмаков.