Четвер, 25 Квітня 2024 р.
16 Лютого 2018

ЗНАЙ НАШИХ!

ПАРИЗЬКЕ ЗОЛОТО

ПАРИЗЬКЕ ЗОЛОТО  17-літня першокурсниця К-ПНУ Дар’я Білодід виборола чергове золото для України на турнірі з дзюдо серії «Grand Slam» у Парижі 10 лютого.

У боротьбі за медалі в ІІ раунді нашій «дюймовочці» (важить вона всього 45 кг) треба було здолати олімпійську чемпіонку Лондона, бразилійку Сару Менезес. І їй це вдалося. Скувавши рухи суперниці потужним захватом зверху, Даша змушувала Менезес помилятися.

За таким же сценарієм студентка розправилася з Шірою Рішоні з Із­раїлю, забезпечивши собі вихід до півфіналу. У півфіналі чинна чем­піонка світу, переможниця турніру «Mas­ters» Фуна Тонакі з Японії не встояла перед блискавичним зачепом у виконанні Дарусі, оціненим на іппон. У фіналі з досвідченою корейською спортсменкою, переможницею Gran Prix у Хух-Хото Юон Кан, наша студентка пропустила кидок із колін, але вже у партері змогла провести свій коронний переворот і утримання сангаку-гатаме.

КУБОК ТАХТІ НАШОГО СТУДЕНТА

8-9 лютого в іранському місті Тебриз завершилися змагання з вільної боротьби за Кубок Тахті. Цього року на турнір приїхали борці з 23 країн світу.

Україну представляли десять спортсменів. Серед них і український борець вільного стилю, бронзовий призер чемпіонату Європи, бронзовий призер Універсіади, мсмк і студент К-ПНУ ім.Івана Огієнка Семен Радулов. У вазі 70 кг він став бронзовим призером, здолавши суперни­-ка – іранця Сарго Мохамедреза.

ІЗ ПОЛТАВИ – ЧЕМПІОНКАМИ

У Полтаві відбувся чемпіонат України з вільної боротьби U-23.

Традиційно участь у змаганнях такого рівня взяли і студенти К-ПНУ ім.Івана Огієнка – мсмк Христина Береза та мсмк Оксана Лівач, які в жіночих поєдинках стали чемпіонками.