Четвер, 25 Квітня 2024 р.
16 Березня 2018

СПОРТИВНИЙ ДАЙДЖЕСТ

СПОРТИВНИЙ ДАЙДЖЕСТ• 3-4 березня в Празі (Чехія) на татамі «Arena Sparta» проводився відкритий Кубок Європи з дзюдо серед чоловіків «European Judo Open Men». 

У ваговій категорії до 100 кг відзначився і студент К-ПНУ ім.Івана Огієнка Антон Савицький. У боротьбі за бронзу Антон виявився сильнішим за чорногорського дзюдоїста Данила Панчича. Дві з половиною хвилини знадобилося українцю, щоб здолати балканського суперника. Інший вихованець нашого університету Віктор Макуха (в/к до 90 кг) опинився на VII місці.

• Студентка факультету фізичної культури Соломія Братейко з перемогою повернулася із чемпіонату Європи з настільного тенісу серед молоді до 21 року, що проводився в Мінську (Білорусь) 7-11 березня.

СПОРТИВНИЙ ДАЙДЖЕСТУ жіночому парному розряді разом із польською спортсменкою Наталі Байор вони обіграли потужні дуети з Бельгії, Румунії, Росії та Хорватії. Українські спортсмени вже довгий час не піднімалися на п’єдестали пошани серед молоді у континентальних першостях, тому це великий успіх для всього настільного тенісу нашої країни.

До слова, нещодавно Соломія стала переможницею у парному і змішаному розрядах та срібною призеркою – в особистому на чемпіонаті України.

• Ще одна наша студентка факультету фізичної культури Анастасія Лисенко витиснула золото у в/к до 90 кг на Кубку України з важкої атлетики, що відбувся 12-14 березня в Чернігові.

Дмитро БОЙКО.