Четвер, 25 Квітня 2024 р.
28 Червня 2018

ФІНКЕЛЬ – БАТЬКО ФІНКЕЛЯ

26 червня у ШШК «Гросмейстер» відбулася довгоочікувана зустріч: після 27-річної перерви на Батьківщину завітав батько міжнародного гросмейстера із шахів Олександра Фінкеля – Семен Фінкель із дружиною.

Грає Семен Фінкель  (перший праворуч)Семен Абрамович – кандидат у майстри спорту, був неодноразовим чемпіоном міста із шахів. Він і став першим шаховим тренером свого талановитого сина.

Олег Манжуловський нагадав присутнім про успіхи юного кам’янецького вундеркінда, адже Сашко свого часу став наймолодшим чемпіоном міста.

Коли родина юного шахіста виїхала до Ізраїлю, він увійшов до десятки найсильніших юних гравців світу. За чотири роки здолав шлях від кандидата в майстри до міжнародного гросмейстера. А коли такі потужні гравці, як Каспаров і Карпов, були на вершині шахів, Фінкелю навіть вдалося зіграти внічию з останнім. Наразі 43-річний Олександр Семенович бере участь лише в комерційних турнірах.

Семен Фінкель подарував кам’янець­кому клубу шаховий годинник, а голова шахової федерації Ігор Шевага вручив гостю книгу про Кам’янець.

Кульмінацією зустрічі став бліц-турнір, на який завітали чимало спортсменів як молодих, так і дорослих.

До речі, гість повідомив цікавий факт: виявляється, в кожній школі Ізраїлю з 2 класу є предмет «Шахи».

Дмитро БОЙКО.