Субота, 20 Квітня 2024 р.
6 Липня 2018

«ІМПУЛЬСУ» – 55!

Зліва направо: Микола Михайлишин, Віктор Ситник, Василь Макаров, Володимир Пташник, Станіслав Лозінський, Олександр Прозоровський, Юрій Нарольський, Станіслав Юровський29 червня ветерани футболу відзначили 55-річ­чя заснування футболь­-ного клубу «Імпульс». На зустріч завітали гравці команди, які виступали у 70-80-х роках минулого століття, зокрема, Володимир Пташник, Микола Михайлишин, Віктор Ситник, Василь Макаров, Станіслав Лозінський, Олександр Прозоровський, Юрій Нарольський, Станіслав Юров­ський, Ігор Євчин, Володимир Бакалов та Іван Яковинин. Хоч на ювілей прийшли не всі, та раніше приїжджали Олександр Мороз, Василь Шмідт, Іван Киселюк, Василь Лащ, Віталій Заклевський, Володимир Селіванов та Юрій Разгуляєв.

– «Імпульс» народився далекого 2 червня 1963 року, коли директор тодішнього прила­добудівного заводу Михайло Андрєєв побачив на стадіоні, як за команду верстатобудівного грали у футбол двоє його працівників Анатолій Чернов та Анатолій Стецюк, – розповідає незмінний керівник клубу Володимир Пташник, кот­рий уже 40 років його очолює. – А на приладобудівному тоді команди не було, от директор і запропонував робітникам створити cвою заводсь­ку – «Приладобудівник» (1972 ро­ку її перейменували на «Імпульс»). Андрєєв виділив кошти на придбання спортивного інвентарю і форми. Першим керівником і капітаном був нині покійний Анатолій Чернов. 1967 р. коман­да вже стала чемпіоном міста, із 1972 до 1981-го брала участь у чемпіонаті області (ІІ лі­га), а із 1982 до 1999 ро­ку грали у вищій лізі. Було багато перемог та успіхів.

З історії «Імпульсу».

1982 р. команда вперше завоювала Кубок області та здобула право грати у Кубку України серед аматорських команд на приз «Робітничої газети». У 1984-1986 рр. вона представляла область у першості України серед амато­-рів Товариства «Авангард». Особливо успішними стали 90-ті. 1994 р. футболісти вибороли кубок області й представляли Хмельниччину в першості України з-поміж аматорів, а 95-го отримали перемогу в усіх змаганнях, де брали участь: виграли чемпіонат області із футзалу, вибороли кубок і суперкубок області – й стали абсолютними чемпіонами. Наступного року в першій професійній лізі «Імпульс» замінив команду «Темп» із Шепетівки, яка вибула з вищої ліги і припинила існування. Загалом ко­манда дорослих в клубі брала участь у чемпіонаті області до 1999 р.

Ольга БАНАХ.