Четвер, 18 Квітня 2024 р.
13 Липня 2018

ЕКСТРЕМАЛЬНІ КАРПАТСЬКІ ЗМАГАННЯ

ЕКСТРЕМАЛЬНІ КАРПАТСЬКІ ЗМАГАННЯТрадиційно наприкінці червня у Карпатах відбуваються наймасовіші пригодницькі перегони для сильних і сміливих – «Gorgany Race».

Незважаючи на складні погодні умови та прохання рятувальних служб не сходити до вершин, понад 700 учасників 29-30 червня у чотирьох класах перевіряли себе на міць, витривалість і силу духу. Вже вкотре долучаються до цих змагань і кам’янецькі екстремали. Команда «Dimboy» (Олег Снігур, Павло Янішевський, Дмитро Бойко) подолала дистанцію «Півспринт» (близько 40 км) за 11 годин, а от «Тірас» (Олександр Жмудовський та Ірина Резніченко) у класі «Спринт» подужав більше 60 км. Найдосвідченіші Іван Фесенко, В’ячеслав Тарарін у класі «Трек» – понад 90 км.

Для кожного були свої випробування, екстрим, нічне орієнтування, стратегія маршруту, але сухим із води не вийшов ніхто, адже іще більше труднощів для перевірки сили волі додали тривалий дощ, багнюка та стрімкі потоки, які затоплювали стежки. Однак команди вистояли й усі дійшли до фінішу, здолавши по 5 контрольних пунктів. Вони загартувалися, отримали чудові враження і натхнення для досягнення нових вершин.

Дмитро БОЙКО.