Субота, 20 Квітня 2024 р.
3 Серпня 2018

ГРАЙ, ВБОЛІВАЙ, ЗБІРНІЙ ДОПОМАГАЙ!

29 липня на оновленій площі Ге­-роїв Євромайдану було драйвово, спекотно і мегакруто, адже там відбулося спортивно-футбольне свято завдяки приїзду команди національного футбольного руху «Вірні збірній» за участі преміум-спонсора «Перша приватна броварня» під егідою Федерації футболу України.

ГРАЙ, ВБОЛІВАЙ, ЗБІРНІЙ ДОПОМАГАЙ!Усі прихильники найпопулярнішої гри у світі, мешканці та гості міста, а також тренери «Фортеці», «Імпульсу», «FNB» зі своїми підопічними, професіонали та любителі, голова федерації Євген Слабунов знайшли забаву на власний смак.

Розпочали всіх дивувати шаленими трюками хлопці з команди «УкрФрістайл», серед яких один – уже між­на­родний суд­-дя, а інший – віце-чемпіон України Іван Мелешко, один із рекордів якого стано­-вить 112 разів трюк «Навколо світу».

Далі увага перенеслася до головної сцени, де змагалися знавці футболу у вікторині про національну збірну, яка вже встигла зіграти 247 матчів, перший із яких відбувся 1992 р. в Ужгороді з командою Угорщини. Як і годиться, найкращим експертом виявився відомий футбольний діяч і тренер Володимир Пташник, конкуренцію якому у фіналі склали автор рядків та молодий футболіст. Перевірили на знання футболу й наших прекрасних половинок, які показали гарний рівень.

Після цього всі зібралися навколо майданчика для сучасної та модної гри у «Панну» (двоє гравців намагаються забити м’яч у символічні ворота або прокинути супернику поміж ніг). А у цей час розпочалася реєстрація учасників для розіграшу найголовніших призів: м’яча з автографом головного тренера збірної України і легенди українського футболу Андрія Шевченка та двох сертифікатів на осінні матчі збірної Украї­ни у числі фан-руху. Геймери активно змагались у віртуальному футболі за джойстиками, а малеча із дорослими у настільному футболі активно перебирала руками, щоб перекинути м’яч від лінії захисту до лінії нападу і забити більше голів.

Далі настав час батлів місцевих виконавців і майстер-класи з фрістайла від зіркових гостей. А перед цим визначили найкращого жонглера. Тут найвдаліше свій хист показав гравець італійської футзальної серії «А» Богдан Гуменюк.

Згодом дійшла черга і до забави «Розумний м’яч». Гравці по черзі завдавали ударів на влучність і силу. Тут перемогу святкував футболіст, гравець і тренер Артем Гонтар (на фото), результат якого – 113 балів, за що він і отримав заслужений трофей – зірковий м’яч від Шеви. Такий же презент отримала кам’янчанка Катерина Данчук.

Не відбулося б свята і без конкурсу на найкраще вболівання, підтримку та фан-грим. Тут долучилися як хлопці, так і дівчата та вже дуетами змагались за найкращу презентацію на підтримку збірної. Ще однією особливістю виявився прапор із нашим містом, який буде вивішано на арені-Львів. Переможці конкурсів мали змогу висловити побажання всій збірній і написати їх на цьому прапорі. Апогеєм свята був розіграш подарунків, володарями яких стали троє щасливчиків.

Таким чином, наше місто стало фінальним у Всеукраїнському русі «Вірні збір­-ній», а відгомін свята і отримані призи будуть тішити око, стимулювати палко підтримувати нашу збірну, матч якої відбудеться вже у вересні проти Чехії, та грати у футбол як кам’янчан, так і гостей міста.

Дмитро БОЙКО.