П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
10 Серпня 2018

КРІЗЬ ТЕРНИ ДО ЗІРОК

4 серпня в рамках фестивалю «Ількові забави» провели і літній чемпіонат із бадмінтону на відкритій місцевості. Організатори заходу спеціально обрали пізній час старту, адже після 21.00 вітер вщухає, тому є можливість для сприятливої гри, та й спека не докучає. Ліхтарі вулиці поблизу піцерії «МакСмак» допомагали, щоб волан було добре видно. За півгодини до старту сформували два ігрові майданчики та тимчасову розмітку крейдою. Учасники змагалися до 21 виграшного очка із переходом сторони при 11 очках в одного із гравців.

Серед дівчат п’єдестал пошани посіли студентки та випускниці К-ПНУ імені Івана Огієнка. Так, переможницею стала Марія Гордієць (педагогічний факультет), ІІ – Альона Пашінова (історичний), ІІІ – Інна Лозінська (факультет корекційної та соціальної педагогіки і психології). А от серед хлопців до призів дійшли учасники з аг­рарною освітою. Досить напру­женим видався фінальний поєдинок, де гравець у настільний теніс Андрій Ісаєв (випускник ПДАТУ) зумів нав’язати боротьбу і переламати хід матчу проти Івана Поляруша (викладача ПДАТУ) – 21:18 на користь першого. А в матчі за третю сходинку студент коледжу ПДАТУ Максим Мартинюк переміг легкоатлета Владислава Казімірка з К-ПНУ. Гравці отримали грамоти від міського відділу молоді та спорту.

Нагадаємо, що 11 серпня в Киє­ві відбудеться конференція Федерації бадмінтону України, де будуть також і представники нашого міста. Можливо, вже восени в Кам’янці-Подільському  вдасться організувати Всеукраїнські змагання серед аматорів та професіоналів.

Варто зауважити, що клуб інтелектуального дозвілля, туризму та спорту «Ігромани» в особі автора рядків давно намагається розвивати цей олімпійський вид спор­ту, але завжди актуальним є питання єдиної й постійної тренувальної бази. Петиція з цього питання хоч і набрала 250 голосів, але результатів не видно. Тому піс­ля відновлення тренувань на місці, де колись грали у городки, і з будівництвом поряд футбольного майданчика у парку Героїв Євромайдану, неподалік від МБК, планувалося місце і під бадмінтон.

Свого часу, коли відкривали майданчик для футболу, навіть були зроблені підпори. Тому клуб любителів бадмінтону наніс фарбовану розмітку і періодично виходив на гру. Але зрозуміло, що на відкритих майданчиках повноцінно тренуватися не вийде, адже й покриття асфальтове, і вітер – словом, не місце для постійної бази. Але з часом велосипедисти офіційно влаштували собі там місце для тренувань, обладнавши під трюки майданчик, де колись проводилися змаганння з городкового спорту. Недавно вийшло так, що дві команди завітали на одну територію: і ті, й другі хотіли тренуватися. Щоб не було конфліктів, бадмінтоністи пішли на оновлену площу парку біля входу. І не прогадали, адже гарне освітлення і просторе місце вияви­лися сприятливими для гри.

Ще одним позитивним моментом можна згадати і відгуки наших військових, які також долучилися до гри та відкрили для себе нове змістовне дозвілля. І найголовніше – зазначили, що це може бути гарною реабілітацією, яка потрібна для учасників АТО, тому домовилися навіть залучити побратимів. Отже, до літніх змагань саме місце у парку і стало щоденним тренувальним майданчиком для гостей та кам’янчан. Усіх охочих запрошуємо до гри!

Довідки за номером: 097-876-76-05.

Дмитро БОЙКО.