П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
14 Вересня 2018

ЩО ВДАЛОСЯ НАШИМ МОТОБОЛІСТАМ?

Початок другого кола чемпіонату України з мотоболу 2018 року, де 26 серпня кам’янецька команда «Поділля-Мотор» розпочала серію домашніх ігор, подарував чимало злетів і падінь нашим спортсменам. Поразки в іграх з командами «Колос»(смт Нові Санжари – 1:4), «Дружба» (с.Мачухи – 0:4) і «Восход» (м.Вознесенськ – 3:9) завдали болючого удару по репутації «моторівців».

Із цього приводу у вболівальників виникають неоднозначні відгуки. Одні підтримують і бажають наснаги на майбутнє, інші ж скептично оцінюють здобутки спортсменів, мовляв, немає покращень, зате є марнотратство і програші. Саме через двояку думку щодо команди тренер «Поділля-Мотор» Павло Відлацький і Почесний президент міської Федерації мотоболу Сергій Ісаєнко написали у «Фейсбуці» невеличкий звіт під гаслом «Нам вдалося!». Ось неповний перелік досягнень:

ЩО ВДАЛОСЯ НАШИМ МОТОБОЛІСТАМ?* 2013 р. ми відродили єдину на теренах усієї Західної України мотобольну команду, якій уже в серпні цього року виповнився 51 рік, у минулому багаторазового чемпіона України та багаторазового володаря Кубка України з мотоболу.

* Без державних коштів, а лише виключно завдяки підставленому надій­ному спонсорському плечу киянина з кам’янецьким корінням Дмитра Савенка, ми отримуємо впродовж уже 5 років системне фі­нансування на тренувальний процес, оновлюємо парк мотоцик­лів та виїжджаємо для участі в усіх чемпіонатах України, починаючи з 2014 р.

* 2014 р. провели Кубок України з мо­тоболу саме в Кам’янці-Подільському.

* Відійшли від практики інших команд щодо максимального залучення до команди легіонерів. Тому нині в нас грають виключно місцеві хлопці, причому за віком учасників наша команда наймолодша.

* Наприкінці минулого року вибороли право на отримання всіма гравцями команди звання кандидата у майстри спорту.

* Повернули на стадіон наших щирих уболівальників, без яких не може бути мотоболу взагалі. 26 серпня їх нараховувалося вже близько однієї тисячі, серед яких були і запрошені нами на безкоштовній основі воїни Кам’янець-­Подільського військового гарнізону. Також налагодили постійну без­коштовну можливість відвідувати всі матчі команди вихованцям із 15 дитячих та інтернатних закладів Хмельниччини, якими опікується БФ «Міст» ім.Михайла Савенка.

* Стали друзями з місцевими байкерами, які цього разу проїхали міс­том із прапорами нашої команди та благодійного фонду, який її підтримує, а також заїхали на стадіон, щоб підтримати хлопців.

* Уперше за всі роки запросили на мотобольний стадіон голову Хмельницької ОДА Вадима Лозового, який разом із родиною вболівав за наших хлопців.

Ольга БАНАХ.