Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
5 Жовтня 2018

ВІРНІ ЗАХИСНИКИ

ВІРНІ ЗАХИСНИКИ29 вересня у с.Нові Петрівці Київської області на базі кінологічного центру Межигір’я «Антеус К9» проводився «Кубок співдружності – 2018» за вітчизняною програмою дресирування службових собак «ССД» (Служба собак-детекторів).

У змаганнях взяли участь спеціалісти-кінологи команд правоохоронних органів України, зокрема ДПСУ, НПУ, НГУ, ДФСУ, мит­ної служби, САБ ДП МА «Бориспіль», охоронні фірми й організації, приватні

особи.

Приємно відзначити, що другий рік пос­піль до заходу долучаються і представники ЗСУ – команда з Центру розмінування. Наші кінологи разом із чотирилапими помічниками гідно захистили честь міста. За результатами змагань в особистій першос­ті з пошуку вибухових речовин ІІІ місце вибороли старшина Сергій Грушецький із німецькою вівчаркою Алтаєм. А в номінації «Найшвидший пошук» рівних не було службовому собаці Хард (бельгійська вівчарка малінуа) та сержанту Андрію Дібольському.

Усі учасники змагань нагороджені грамотами і цінними подарунками, але сюр­призом для військових кінологів став спеціальний подарунок від організаторів змагань – цуценя німецької вівчарки.

Командування Центру розмінування висловлює вдячність керівнику кінологічного центру «Антеус К9» Миколі Гарусу за плідну співпрацю та популяризацію військової кінологічної служби.

Андрій АГЄЄВ, прес-офіцер регіонального медіа-центру Міноборони України.