П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
23 Листопада 2018

ВЕЛИКИЙ ОУПЕН ДЛЯ ВЕЛИКОЇ ЛЮДИНИ

16-18 листопада Кам’янець-Подільський знову став спортивним осередком країни і зібрав палких прихильників та майстрів малої ракетки. Понад 200 учасників завітали до факультету фізичної культури К-ПНУ (декан Іван Стасюк) на ІІІ Всеукраїнський рейтинговий турнір із настільного тенісу «Кубок Віктора Корчагіна».

Географія учасників знову розширилася: від найзахідніших куточків Закарпатської та Львівської до представників Луганської й Донецької областей. Але найчисленнішими виявилися гості з Молдови, які представляли три міста: Кишинів, Бєльці та Бричани.

Бронзові нагороди в категорії 40-49 років здобув Сергій Степанков, а Ернст Родічев – у категорії

70 років і старші. Крім цього, ка­м’янчани ввійшли до 10 найкращих спортсменів у своїх категоріях і під­вищили рейтинг.

Організатори змагань в особі кандидата педагогічних наук, старшого викладача кафедри спорту і спортивних ігор К-ПНУ Олександра Алєксєєва та тренера-­викладача ПДАТУ Сергія Степанкова зробили все, щоб забезпечити високий рівень проведення свя­-та. Це відзначив і поважний гість, учасник і голова Федерації настільного тенісу Республіки Мол­дова Володимир Семипядний.

Запашний подільський хліб і запальні художні номери від студентів додали наснаги учасникам змагань. А Микола Марутін, друг видатного подільського спортсмена Віктора Корчагіна, ще раз нагадав присутнім про внесок і заслуги відомого майстра спорту. Він зазначив, що це була людина своєї справи, великий фанат, який не просто приходив до спортивного залу, щоб пограти, а прагнув навчити інших, виховав плеяду гравців, серед яких і Алєксєєв, Степанков, Домбровський, брати Горбачі та інші. Також Микола Марутін до­-дав, що приємно спостерігати за молодими гравцями, які демонструють гарний рівень і втілюють мрію Віктора Корчагіна – аби наше місто мало відділення ДЮСШ із цього виду спорту. За багато років крига таки скресла, нині дітлахи можуть пізнати ази олімпійського виду спорту на базі ПДАТУ.

А вже навесні знову будемо спостерігати за видовищною і блискавичною грою у фіналі командного чемпіонату України у Вищій лізі.

Організатори і учасники дя­кують адміністрації й профкому К-ПНУ ім.Івана Огієнка, завідувачу відділу молоді та спорту міськради Степану Павловському, готельному комплексу «7 Днів».

Дмитро БОЙКО.