Середа, 24 Квітня 2024 р.
11 Січня 2019

ВЖИ-И-ИНЬ – РАЛІ ПОВЕРТАЄТЬСЯ!

«Ралі, як у Монте-Карло», – такими, за словами голови Асоціації готельєрів і рестораторів Анатолія Ковальського, обіцяють бути масштабні кам’янецькі змагання за участю близько 60-ти українських та іноземних екіпажів, заплановані на 10-11 травня.

ВЖИ-И-ИНЬ - РАЛІ ПОВЕРТАЄТЬСЯ!– Це буде не просто ралі, а триденне дійство із відкриттям біля Ратуші, шоу в Старій фортеці, облаштуванням фан-зони, – розповідає Анатолій Володимирович. – Плануються, зокрема, й декілька етапів гонки. Перший – видовищний, що пройде у Старому місті й стартуватиме від замку. Не оминуть ралісти перегонів у кар’єрі, що біля с.Вербка. В Україні це перший захід такого масштабу, тому, якщо все вдасться, зробимо його традиційним і проводитимемо щороку.

За нашими підрахунками, бюджет гонки складатиме близько 1 мільйона гривень. Наразі триває пошук партнерів і спонсорів. На себе беремо не лише облаштування трас і створення цікавої шоу-програми, а й забезпечення комфортними умовами іноземних гостей, команд тощо. На сьогодні долучитися до ралі вже готові 150 автомобільних екіпажів із Європи. В організаційних моментах сподіваємося на активну підтримку з боку міської влади і відповідних структур, особливо поліції.

Організатори за підтримки Автомобільної федерації України (FAU) вже почали підготовку, працюють над безпекою, розробляють план перекриття доріг.

Варто зазначити, що для Кам’янця-Поділь­сь­кого ралі – явище вже не нове, адже хоч і не рік у рік, але місто пережило 10 легендарних гонок «Стара фортеця», а також у рамках фестивалю «Ретро-фест» неодноразово відбувалися ралі на класичних автомобілях «Від фортеці до фортеці».

Ольга БАНАХ.