Субота, 20 Квітня 2024 р.
12 Квітня 2019

ДІВЧИНА З ВОЛЕЙБОЛЬНИМ ШАРМОМ

Кожна дівчина має свій унікальний невід’ємний атрибут: у когось це яскравий макіяж, у когось – вишукана хустинка або високі підбори тощо.

А от Анастасія Демишина, попри свою витонченість і жіночність, не уявляє життя без… М’ячів! Ще змалечку Настя грає у волейбол і у свої 19 уже встиг­ла стати бронзовою призер­кою всеукраїнських змагань із волейболу в складі Гуме­нецької ОТГ, чемпіонкою райо­-ну 2019 ро­ку та кандидатом у майстри спорту. Дівчина встигає грати у хмельницькому волейбольному клубі «Новатор» і волейбольній команді села Засілля Другого Гуменецької ОТГ, а ще здобувати вищу освіту.

ДІВЧИНА З ВОЛЕЙБОЛЬНИМ ШАРМОМ– Насте, коли вперше перекинула м’яч через сітку?

– Я росла у великій родині, мама займалася в секції дзюдо, але її стопами не пішла. Разом із двома старшими братами в рідному Заліссі Другому ще малими ходили грати у волейбол. Мені було по-дитячому весело та цікаво. Тому й не помітила, як цей вид спорту мене затягнув. Почала їздити на районні змагання, де мене помітила Ольга Погорецька. Саме вона стала першим наставником і запропонувала перейти в НВК №3 та займатися волейболом у ДЮСШ №1. Це був величезний крок у моєму волейбольному житті, за що дуже вдячна Ользі Феофа­нівні.

– А як вдалося підкорити районний п’єдестал?

– Цьогоріч наша команда села Засілля Другого Гуменецької ОТГ уперше в своїй історії стала чемпіоном району з волейболу серед жінок. Це була феєрична перемога, якою я завдячую і своїм уболівальникам. Адже рідні та друзі радіють усім перемогам і підтримують завжди.

– Як вдається поєднувати навчання та тренування?

– Нині навчаюся на факультеті фізичної культури К-ПНУ і вже 3 роки

професійно займаюся у хмельниць­кому волейбольному клубі «Новатор». Тішить, що волейбол не надто трав­матичний вид спорту. Під керівницт­вом Олексія Колісецького відпрацьовуємо подачі, прийом, удари, відто­чуємо різні техніки. Спершу ми виступали у Вищій лізі, де стали бронзовими призерами, а згодом стали чем­піонами і перейшли до Суперліги, яка вважається найвищим девізіоном волейболу України. Наразі продов­жуємо грати в регулярних чемпіонатах Суперліги.

Ольга БАНАХ.