П'ятница, 29 Березня 2024 р.
19 Квітня 2019

СТУДЕНТКИ В УДАРІ

◉ У ці вихідні в Бухаресті (Румунія) відбувся чемпіонат Європи з боротьби.


У складі збірної України змагалася й студентка К-ПНУ Тетяна Кіт (в/к 57 кг). Дівчина принесла до скарбнички збірної другу за день срібну нагороду.

У першій сутичці Таня не дала італійській суперниці шансу, хоча та є бронзовою призеркою Середземноморського чемпіонату. Потім із рахунком 4:3 Тетяна перемогла у чверть­фіналі бронзову призерку чемпіона­ту Європи з Франції. Українці протистояла молода молдовська борчиня – чемпіонка Європи U23 і чемпіонка світу та Європи серед молоді.

Урешті Тетяна змогла пробитися до фіналу, в якому на килим проти неї вийшла досвідчена Емесе Барка з Угорщини. Наша борчиня поступалася з рахунком 2:4, а за три секунди до завершення сутички провела прийом, завдяки якому могла перемогти на туше. Проте цього разу українка здобула тільки срібну медаль.

 Ще одна студентка К-ПНУ, борчиня Лілія Горішня у фіналі поступилася чинній чемпіонці Європи Стальвірі Оршуш.


Свою першу сутичку із французькою борчинею Лілія виграла на туше. Також раніше Горішня виявилася сильнішою за норвежку Сільє Кнутсен і нідерландку Джесіку Блажку. А це ще одна срібна медаль для нашої збірної, яка стала найкращою у чемпіонаті Європи.

◉ Також недавно в Батумі (Грузія) завершився чемпіонат Єв­ропи з важкої атлетики серед жінок.


Студентка факультету фізичної культури К-ПНУ ім.Івана Огієнка Анастасія Лисенко (в/к 87+) стала віцечемпіонкою.

23-річна спортсменка показала результат 268 кг у сумі двоборства (ривок 120 кг + поштовх 148 кг), здобувши срібні медалі в ривку, поштовху та сумі двоборства.