Четвер, 25 Квітня 2024 р.
17 Травня 2019

МОТОБОЛЬНИЙ КУБОК ПОЇХАВ У ВИШНЯКИ

10-12 травня в Кам’янці-Подільському тривали ігри Кубка України з мотоболу – 2019.

Фінальний матч КубкаУ змаганнях, які подарували великі враження вболівальникам цього цікавого виду спорту, взяли участь чотири команди: «Нива» (Вишняки), «Дружба» (Мачухи), «Восход» (Вознесенськ) та «Поділ­ля-Мотор» (Кам’янець-Подільський).
Можливість відкрити ігри випала срібному призеру торішнього чемпіонату України з мотоболу – команді «Дружба», та чинному володарю Кубка України з мотоболу – команді «Восход». На 15 хвилині першого періоду «Восход» вийшов уперед завдяки номеру 7 – Віталію П’янову. Надалі команди обмінялися голами, проте найкращою залишилася команда з Вознесенська (2:4 на користь «Восхода»).
«Поділля-Мотор» у перший день зустрілося з «Нивою». Матч для кам’янчан розпочався доволі вдало – вже на першій хвилині голом відзначився Владислав Мудрик. Перший період так і закінчився на користь «Поділля-Мотор». Але надалі ситуація для кам’янчан складалася жахливо. Команда за три періоди пропустила сім разів. У результаті – перемога «Ниви» з рахунком 7:1.
Перемогла «Нива» і наступного дня – у матчі з «Дружбою» (6:1). Хоча матчу передувала сильна злива, проте команди вийшли на поле і показали цікаву гру.
«Поділля-Мотор» біля воріт «Дружби»Цікавим, але невтішним для кам’янчан став цього дня і матч «Поділля-Мотор» та «Восхода».
Господарі поля розпочали гру з упевненістю, яку їм забезпечувала підтримка публіки. Однак чинний володар Кубка програвати не збирався і вже у першому періоді вийшов уперед завдяки голу Віталія П’янова. У другому періоді покращити гру вдалося тільки коман­ді з Вознесенська, яка забила ще 4 м’ячі, а в наступних періодах – ще три. Гол престижу забив номер три «Поділля-Мотор» Владислав Мудрик. Остаточний рахунок – 1:8.
Проте останній ігровий день приніс кам’янчанам таку жадану перемогу в матчі з «Дружбою». Перший період завершився без забитих м’ячів. У другому «Поділ­ля-Мотор» вийшло вперед – на 8 хвилині відзначився В’ячеслав Янішен. На 14 хвилині другого періоду «Дружба» зрівняла рахунок. Чекати наступного гола довелося аж до четвертого періоду. Перемогу з рахунком 2:1 здобули гос­подарі турніру – команда «Поділля-­Мотор»!
Фінальний матч Кубка відбув­ся між командами «Восход» і «Нива». Переможець забирав головний трофей турніру. Гра, протягом якої було забито 8 голів, стала справжньою насолодою для глядачів, кожен із періодів вирізнявся чимось особливим та цікавим.
Матч завершився з рахунком 6:2, і новим володарем Кубка України з мотоболу стала команда «Нива» з Вишняків!
Мотобольний стадіон був добре підготовлений до змагань, і всі ми плекаємо надію, що Кам’янець і надалі прийматиме масштабні мотобольні події, а кам’янчани здобуватимуть нові перемоги.

Дмитро ПОПОВ.
Фото Юрія Кащеєва

Для довідки: кам’янецька команда «Поділля-Мотор» була відроджена і отримує підтримку від Благодійного фонду «МіСт» ім.Михайла Савенка. Також фонд забезпечив 4,5 тисячі безкоштовних квитків на матчі для вихованців освітніх та інтернатних закладів, якими опікується фонд.
Для проведення Кубка України з мотоболу-2019 з міського бюджету було виділено 15 тис.грн.