Середа, 24 Квітня 2024 р.
17 Травня 2019

ЧОРНОГОРСЬКИЙ ТРІАТЛОН КАМ’ЯНЕЦЬКОЇ РОДИНИ

11-12 травня в м.Котор, що у Чорногорії, відбулися змагання з тріатлону Ocean Lava Montenegro. Символічно, що до заходу долучилася кам’янецька сім’я Рудиків у повному складі: батько Вадим і мама Наталія, син Богдан і донька Влада.

ЧОРНОГОРСЬКИЙ ТРІАТЛОН КАМ’ЯНЕЦЬКОЇ РОДИНИЗмагання комерційні, позиціонують себе як половинка відомих Ironman (плавання 1,8 км, вело 90 км, біг 21,1 км). Долав цю дистанцію голова родини – Вадим Рудик.
А напередодні проводився забіг Kids Race. Для різних дитячих вікових категорій бу­ли свої дистанції: 0-3 роки – 150 м, 4-7 – 400 м, 8-12 – 800 м.
4-річний Богдан долав дистанцію 400 м, його підтримувала мама Наталія, яка бігла разом із сином. Донька Влада, їй 9 років, успішно фінішувала на дистанції 800 м.
– Із сім’єю Рудиків я познайомилася на змаганнях Race Nation 2016 року, – каже тренер сім’ї Сніжана Кікіш (Дейнега). – Відтоді почала тренувати Владу в басейні. Тренування з бігу ми розпочали минулої осені, переважно вони проводилися тричі на тиждень. Навесні до нас приєднався Богдан і мама Наталія, яка вже успішно долала різні забіги в Україні та мріє в майбутньому ще не один раз стартувати. Тренування були спрямовані на вивчення техніки бігу і розвитку витривалості. Ці змагання є гарним прикладом, як відпочинок можна поєднувати зі спортом. Діти в захваті від старту, замотивовані на складніші тренування, щоб у майбутньому скласти конкуренцію батькові в дорослих змаганнях із тріатлону. До речі, Влада вже майже готова, адже круто плаває і є чемпіонкою міста на дистанції 50 м вільним стилем. Цього літа плануємо спробувати запливи на відкритій воді та продовжувати вдосконалюватись у бігу, а тато Вадим тренуватиме діток для велодистанцій.

Дмитро ПОПОВ.