П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
17 Травня 2019

ЩО ЧЕКАЄ «ФОРТЕЦЮ» В НОВОМУ СЕЗОНІ

11 травня розпочався чемпіонат області, в якому беруть участь ФК «Хмельницький», «Іскра» (Теофіполь), «Случ» (Старокостянтинів), «Случ» (Красилів), «Епіцентр» (Дунаївці) та наша команда «Фортеця». Турнір триватиме в три кола.

У суботу на стадіоні ім.Г.Тонко­чеєва господарі поля – футболісти «Фортеці» – приймали «Епіцентр» із Дунаївців. Молода та дуже оновлена команда з Кам’янця не мала жодного шансу в грі проти гостей. «Епіцентр», який цього року зібрав доволі хороший склад, завдяки потужному фінансуванню, розгромив «Фортецю» з рахунком 6:0.
– Не можна не відзначити чудовий склад гостей, який значно підсилився в порівнянні з минулим роком, – коментує гру головний тренер «Фортеці» Віталій Авінов. – Фінансування кам’янецької команди надходить із бюджету міста, але є надзвичайно мізерним. Проплачується тільки харчування та перевезення команди на матчі у гостях. У середньому на гру для гравців і тренерів надається 100 гривень. Порівняно із минулими роками, наш склад тільки послабився, адже зменшилася мотивація виступати, та й молодь усе менше уваги приділяє футболу. Також багато гравців почали грати за інші клуби, де їм виплачується зарплата, на відміну від «Фортеці». Ще було збільшено суму за проплату арбітражу, яка становить 2000 гривень. Тому команда більше виходить у мінус, особливо в домашніх іграх.
За словами тренера, головне у цьому сезоні – дати молоді можливість набути певного досвіду в матчах з командами із сильнішим складом. Адже через недосвідченість боротися за першість надто складно. І давати бій, для прикладу, дунаєвецькій команді, де грають спортсмени з трьох областей, просто неможливо. Для вирішення кадрових і фінансових проблем насамперед потрібно об’єднуватися кам’янчанам і долучати молодь до гри.
– Нових облич у цьому сезоні не буде, адже потрібно платити кошти, яких у клубі обмаль. Із колишніми гравцями з Єгипту та Японії клуб попрощався, проте був дуже задоволений ними як в ігровому плані на тренуваннях, так і в самій грі. Вони були доволі хорошими футболістами, які виділялися потужною харизмою та професійними якостями. Для «Фортеці» це був гарний досвід, – продовжує Віталій Авінов, додавши, що клубу потрібні спонсори та меценати, які зможуть підтримувати команду в подальших звершеннях.

Дмитро ПОПОВ.