Субота, 20 Квітня 2024 р.
24 Травня 2019

ДЕНЬ МІСТА ПО-СПОРТИВНОМУ

День міста святкували, виграваючи м’язами, напружуючи мізки та крутячи педалі. 19 травня відбулися спортивні заходи із армспорту, велопробігу та інтелектуальних настільних ігор, долучитися до яких могли всі охочі.

ДЕНЬ МІСТА ПО-СПОРТИВНОМУСтартували заходи із презентації інтелектуальних видів спорту в сквері «Гунські криниці». Кам’янчани підходили, цікавилися і опановували ази гри у го та грали у шахи і шашки. На лавочках сиділи тренери з настільних ігор, які пояснювали правила.
– Головне завдання акції – ознайомити охочих із настільними іграми, зокрема і спортивними, як-от шахи, шашки і го. 2020 року в Кам’янці-Подільському відбудеться го-конгрес. До речі, це найскладніша настільна спортивна гра, – зазначив президент Української федерації го Дмитро Яценко (5 дан).
А в Старому місті, на площі Польський ринок, зібралися справжні козаки, аби поборотися за Кубок міського голови Михайла Сімашкевича. Саме тут проводилися змагання з армспорту. Для участі необхідно було пройти зважування і зареєструватися прямо на сцені. Змагалися у чотирьох катего­ріях: до 80 кг, понад 95 кг, дівчата та абсолютна першість (на ліву руку).
У категорії до 80 кг брали участь чотири учасники. До фіналу дійшли кам’янчанин Дмитро Гіроль і Андрій Вандоляк із Городка, який і переміг.
У наступній категорії учасників було вдвічі більше, як, власне, і видовища. Тут найсильнішим виявився кам’янчанин Сергій Дігалов.
Продемонструвати власну силу зголосилися і чотири красуні, де перемогу здобула Настя Жогел.
В абсолютній першості (на ліву руку) змагалися всі учасники (до 80 кг і понад 95 кг).
ІІІ місце виборов Сергій Волощук. А у фінальній битві зійшлися двоє кам’янчан Євген Сидорук і Сергій Дігалов. Кубок міського голови з армспорту дістався Євгену Сидоруку.
І завершилося свято спорту велопробігом «Кам’янець – активний». Веломани на двоколісних проїхали з Європейського скверу до площі Польський ринок у супроводі поліції.
– Цьогоріч велопробіг зібрав менше кам’янчан, порівняно із минулим. Але всі залишилися задоволеними від ідеї акції – прищепити кам’янчанам любов до велосипедного спорту та об’єднати всіх у рамках велопробігу, – зазначив учасник змагань пан Анатолій.

Дмитро ПОПОВ, Дмитро ПРУС.