Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
31 Травня 2019

БОРОЛИСЯ У ФОРТЕЦІ

Ось уже четвертий рік поспіль Кам’янець-Подільський приймає Міжнародний турнір зі змішаних єдиноборств MMA PRO UKRAINE.

Фото Яни Тичинської25 травня в поєдинках зійшлися бійці з Украї­ни, Молдови, Грузії й Азербайджану, провівши 11 професійних боїв неймовірної сили та наполегливості. Головним поєдинком вечора став бій за титул інтернаціонального чемпіона за версією MMA PRO до 65,8 кг.
Традиційно важливі події Кам’янець зустрічає дощем, та це не зупинило організаторів. Першим поєдинком вечора став бій у ваговій категорії до 61,2 кг між призером чемпіонату України з ММА Євгеном Бровком і чемпіоном України серед молоді Данилом Шамоніним. Сам матч тривав недовго, і у першому раунді перемогу сабмішином (задушливий прийом. – Прим. авт.) здобув другий.
Наступними на ринг вийшли українець Владислав Грішин і грузин Зураб Джоджуа в категорії до 65,8 кг. Рішеннями суддів, двобій виграв чемпіон Грузії.
У третьому поєдинку перемогу здобув боєць із клубу «Аурум» і чемпіон України з ММА Людвіг Шолинян. Свого опонента Микиту Бу­равчика він здолав сабмішином у 2 раунді. Бій відбувся у вазі до 65,8 кг.
Поєдинок у вазі до 70,3 кг між херсонцем Володимиром Яцурою та маріупольцем Петром Силантьєвим завершився перемогою другого сабмішином у 3 раунді.
– Це був надзвичайно цікавий двобій, можна сказати, поєдинок вечора. Кожна хвилина проходила в напрузі, тому дивитися його було надзвичайно приємно, – діляться враженнями глядачі.
Наступний поєдинок у дивізіоні до 70,3 кг: Дмитро Мищенко зі столиці України переміг Олега Карєєва з Миколаєва в 1 раунді.
Надзвичайно зацікавив глядачів шостий бій вечора у вазі до 77,1 кг. У ньому зустрілися він­ничанин Іван Паплінський і кам’янчанин Ста­ніслав Сулятицький. Бій розпочався під гучні оплески та швидко закінчився сабмішином. Уже в першому раунді перемогу здобув він­ницький боєць.
Сьомий бій теж закінчився швидко. В першому раунді у вазі до 77,1 кг перемогу нокаутом здобув Володимир Баришев над Володими­-ром Їжаківським із Харкова.
Фото Григорія БонцюДалі – бій у ваговій категорії до 84 кг. Цей матч акцентувався на поверненні кам’янецького спортсмена Олега Шевченка, який є тренером ММА Club «Гуни». Після 5-річної перерви кам’янчанин поступився сабмішином у пер­шому раунді Юрію Рудю, бійцю з Івано-Франківська.
Спостерігали й за двома поєдинками із кікбоксингу. У першому одноголосним рішенням суддів перемогу здобула кам’янчанка Анто­-ніна Осецька над представницею з Молдови Анною Вирланович. До слова, це був єдиний жіночий поєдинок цього вечора.
Далі у ваговій категорії до 75 кг кам’янчанин Павло Малюк переміг бійця із Чернівців Дениса Ливицького одноголосним рішенням суддів.
О першій годині ночі розпочався головний бій, одинадцятий за рахунком. Бій за титул інтернаціонального чемпіона за версією MMA PRO у ваговій категорії до 65,8 кг. Зіткнулися в поєдинку представник з Азербайджану Алі Гуламов і кам’янчанин Костянтин Агапов. Формат бою три раунди по п’ять хвилин запалив публіку вболівати і кричати «Костя-Костя…». Вже на початку бою Костянтин впевнено взяв ініціативу в свої руки, поваливши противника на спину. Кам’янчанин із кожною секундою поєдинку збирав бали для своєї пе­ремоги. Кожну спробу Алі взяти ініціа­тиву в свої руки Костянтин перехоплював і кидав на лопатки, раз за разом. Цей бій Кам’янець запа­м’ятає надовго. Одноголосним рішенням суддів пояс переможця отримав Костянтин Агапов. По закінченні бою чемпіон подякував своїй сім’ї, тренеру та всім, хто його підтримував.
Цей вечір зарядив кам’янчан жагою до спорту і засвідчив, що Кам’янець-Подільський має чим пишатися.

Григорій БОНЦЮ, Дмитро ПОПОВ.