П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
5 Липня 2019

ТРЕТІ У ЄВРОПІ

21 – 30 червня у Мінську проходили ІІ Європейські ігри. Приємно, що тут можна знайти і кам’янецький слід, адже студенти і випускники факультету фізичної культури К-ПНУ гідно представили не тілький свій виш, але й принесли медалі у скрабничку збірної України , яка стала третьою у медальному заліку.

Загалом наші атлети здобу­ли 51 нагороду (16 золотих, 17 срібних і 18 бронзових медалей). Ігор Радівілов двічі пі­діймався на третю сходинку п’єдесталу в спортивній гімнастиці (вправи на кільцях та опорний стрибок). Оксана Лівач стала срібною призеркою у вільній боротьбі. Олег Миронець, долаючи естафетний біг (400 м), Марина Бех-Романчук у стрибку в довжину та Богдан Чорномаз (110 м із бар’єрами) допомогли збірній у команд­-них змаганнях з легкої атлетики довести свою пер­шість.
Наступні змагання наших студентів перенесуть нас до Італії, де вже із 3-14 липня у Неаполі стартуватиме ХХХ літ­ня Всесвітня Універсіада.
Цікаво, за підсумками чемпіонства Європейських ігор, іще одна студентка вишу дзюдоїстка, змс Дар’я Білодід отримала ліцензію на участь у ХХХІІ Олімпійських іграх, що відбудуться 2020 р. у Токіо.

Дмитро БОЙКО.