Четвер, 25 Квітня 2024 р.
12 Липня 2019

БОКС – ЯК СТИЛЬ ЖИТТЯ

Вісім років практики, вибір між футболом і боксом, тренування й екіпірування стали стилем життя для 15-річного кам’янецького боксера Севака Мартіросяна.
У травні цього року юний спортсмен брав участь у Міжнародному турнірі з боксу на Кубок Едуарда та Олександра Погодіних.

У запеклих боях Севак (вагова категорія 46 кг) виборов ІІІ місце, перемігши у першому бою ізраїльського чемпіона і поступившись у другому чемпіону України із Хмельницького. Та є у хлопця й інші звання: чем­піон України (2017 р., м.Бердянськ), чемпіон ре­гіональної першості (2017-2018 рр.), багато­ра­зовий чемпіон Хмельницької області та все­українських турнірів.
– Ким ти бачиш себе в майбутньому?
– Великим боксером. Почав займатися цим видом спорту, коли мені було 8 років. Мріяв стати або футболістом, або боксером, але коли батьки запитали, в яку секцію хочу, серце підказало йти у боксерську. Топтав ринг у залі «Нової Будови». Нині слідкую та захоплююся кар’єрою українських боксерів, подобається Олександр Усик, Артем Далакян і Василь Ломаченко.
– Як відбуваються тренування та підготовка до змагань?
– Тренуюся п’ять разів на тиждень по дві з половиною години разом із тренером Дмитром Невенгловським. До речі, раніше займався у Віктора Архіпова. Важливу роль також відіграє самопідготовка, тому щодня віджимаюся, займаюся на перекладині. Вільний від тренувань час розділяю з друзями, прогулююся, катаюся на велосипеді. А перед змаганнями для мене найважливіша підтримка батьків і рідних.
– Що потрібно, аби стати боксером?
– Якщо вирішиш займатися боксом, то доведеться купувати екіпірування. А воно недешеве. Своє я вже неодноразово змінював. Нині тренуюся в боксерських рукавицях фірм «Adidas» та «Everlast», капа – від «Zelart», а боксерки (взуття для боксу. – Прим. авт.) – «Nike».

Дмитро ПРУС.