Четвер, 25 Квітня 2024 р.
22 Серпня 2019

ФІНАЛІСТИ ВИЗНАЧИЛИСЯ

17 серпня на стадіоні ім.Тонкочеєва відбулися півфінальні матчі Кубка району з футболу, приуроченого Дню Незалежності України.

У першому матчі «Вітагро» (Залісся Перше) переконливо пе­реграло торішніх володарів Куб­ка – пановецький «Замок» із рахунком 6:1 («Вітагро»: Владислав Ти­мощук, 21-ша хвилина; Олександр Пастух, 45, 61; Олег Зубик, 67, 68; Сергій Гонтар, 81; «Замок»: Олег Малемука, 62).
Варто зазначити, що чимало гравців із переможної команди мають досвід виступів у Прем’єр-лізі Хмельницької області, бо виступають за «Фортецю».
Набагато цікавішим і драматичним виявилося протистояння між «Колосом» (Слобідка-Кульчієвецька) та «Гранітом» (Думанів). Перші відкрили рахунок, мали чудові шанси збільшити його, виводячи своїх гравців на побачення із голкіпером, однак навіть не реалізували пенальті. А наприкінці спрацювало футбольне правило: «Не забиваєш ти – забивають тобі». Гравець «Колоса» вийшов віч-на-віч із воротарем, проте м’яч полетів поза межі воріт. Не знітився й суперник, продовжував постійно шукати влучну нагоду для відновлення рівноваги. Коли вже із трибун лунали вигуки про закінчення доданих п’яти хвилин, із правого флангу – простріл до штрафної, й гравець «Граніту» в боротьбі із захисником підставляє ногу… М’яч, повільно і підступно обертаючись, закочується у кут воріт – 1:1 (Віталій Дудченко, 15; Сергій Ковальчук, 90+5). Серія пенальті. При­голомшені гравці «Колоса» не очікували такого перебігу і, можливо, почали рано святкувати, – про це свідчила низка замін у другому таймі. Тому й не дивно, що капітан уже першим ударом направляє м’яч вище воріт. «Граніт» на радощах осічок не допускає: всі 5 ударів влучають у ворота, – і, за пенальті, перемагає 5:4 та виходить до фіналу. Фінальна гра відбудеться 23 серп­ня, о 16.00, на Цент­ральному стадіоні.

Дмитро БОЙКО.