П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
30 Серпня 2019

БІЛОДІД ЗАХИСТИЛА ТИТУЛ

25-31 серпня у столиці Японії Токіо триває чемпіонат світу з дзюдо, що є кваліфікаційним до майбутніх «Олімпійських ігор – 2020».

У спорткомплексі «Nippon Bu­dokan» (Арена бойових мистецтв) з-поміж десятка українців (усього представлено 149 країн, 862 учасники) участь беруть і випускники та студенти К-ПНУ. Зокрема, легендар­ний Георгій Зантарая (в/к 66 кг) – рекорсдмен із завойованих ме­далей чемпіонату світу (6 золотих, 1 срібло та 4 бронзи); Кеджау Ньябалі (в/к до 90 кг); прославлена чемпіонка Європи та світу Дар’я Білодід (в/к до 48 кг); Артем Лесюк (в/к до 60 кг).
Чудовий подарунок для себе та всієї України зробила чарівна Даша, яка зуміла захистити титул чемпіонки світу після Баку (2018) і на Батьківщині дзюдо здолати знову у фіналі японську спортсменку Фуну Тонакі. На шляху до фіналу наша студентка перемогла ще 4 опоненток!
– Перемогти цьогоріч було набагато важче, ад­же відчувався тиск із боку вболівальників, які підтримували свою спортсменку, котра готувалася цілий рік і тепер була сильнішою ніж тоді. Але я дуже щаслива, що змогла знову завоювати золоту нагороду, – зізналася чемпіонка.