П'ятница, 29 Березня 2024 р.
4 Жовтня 2019

ОРІЄНТУВАЛИСЯ СПОРТИВНО

28-29 вересня столиця Поділля перетворилася на Мекку спортивного орієнтування. 28 років місто не бачило такого, і от, завдяки київському клубу «Север», вдалося влаштувати міжнародні змагання, в яких взяли участь понад 300 спортсменів із різних куточків України, Литви та Молдови.

Змагалися всі вікові категорії: і маленькі дітки з батьками, і підлітки, і люди старшого віку. Були й категорії професійних спортсменів («Еліта», «Аматори»), а також початківців («Опен»). Наймолодші спортсмени – Софія Кікіш і Олександр Пукас, а найстарший – 80-річний Євген Опольський.
У перший день змагань відбулося два старти: в лісі за Цибулівкою та нічний спринт у фортеці. Передувала цьому екскурсія вечірнім замком. Було приємно чути враження дітей «як тут кльово», дорослі відзначали, що тут є де тренуватися та ще й дуже гарно.
У шаленому захваті був і автор цих рядків, уперше взявши участь у такому дійстві. Наступного дня на основній ділянці сіті рейс по Старому місту вже і більше місцевих спортсменів долучилися до стартів. Емоції переповнювали, адреналін зашкалював. Кожному спортсмену на руку чіпляли чіп, що фіксує пройдені точки, і додаткові орієнтири, де вони перебувають. Також постійний супутник – компас. Більше нічого не потрібно, крім фізичної форми, адже всю дистанцію потрібно бігти.
За результатами двох днів сумували очки. Честь міста відстояв автор рядків, опинившись на п’єдесталі поша­ни зі срібною нагородою в класі початківців. В окремих дисциплінах треті­ми стали Андрій Тарарін та Віталій Сіднюк.

Дмитро БОЙКО.