Середа, 24 Квітня 2024 р.
18 Жовтня 2019

ЗАБЕЗПЕЧИЛИ ВИХІД ДО «ЄВРО»

14 жовтня справжнє свято українцям подарувала збірна України з футболу. В надважливому матчі проти збірної Португалії на чолі з мегазіркою Кріштіану Роналду нашим спортсменам потрібно було вдома не програти, щоб мати шанси зберегти першу позицію та вийти до фіналу «Євро-2020».

Уже в першому таймі гордість за наших хлопців підносила настрій усій країні, адже хто б міг подумати, що після 45 хв. ми будемо перемагати з рахунком 2:0 проти діючих чемпіонів Європи. Голи на рахунку Романа Яремчука (6 хв.) та Андрія Ярмоленка (27 хв).
Як і очікувалося, в другому таймі «європейські бразильці» побігли вперед. Після реалізованого пенальті від володаря п’ятьох золотих м’ячів Роналду (гол став 700-м у його кар’єрі) драматичності додало ще й вилучення Тараса Степаненка (за 15 хв. до завершення матчу).
Але, попри 22 удари в наші ворота, Андрій П’ятов (воротар) і команда вистояли. Та ще й перемогли – 2:1, завдяки чому вперше у відбірних циклах кваліфікувалися до Євро. Головний тренер Андрій Шевченко дотримав свого слова і вивів команду на головний турнір континенту.
Сприяла перемозі 75-тисячна шалена підтримка «Олімпійсько­­-го». Прогнозовано, що знайшлися і кам’янчани, які наживо вболівали за команду.
– Побачити сльози Роналду – і померти (сміється), – ось завдяки чому вар­то було поїхати на «Олімпійсь­кий», – ділиться враженнями 24-річний ка­м’ян­чанин Михайло Малик. – Насправді таких історичних матчів у нашої команди небагато, а від цього вони ще більше цінуються. Із серйозним суперником, «славою» минулого провалу на «Євро-2016», вилученням доволі сильного гравця…
Удесятьох вони вирвали перше місце, тому ними неможливо не пиша­­-тися.
Це вже третє «Євро» для збірної України. Адже 2012 року ми грали як господарі, 2016-го був провальний виступ. Після цього до керма команди став Андрій Шевченко і вже у першому випробуванні в «Лізі Націй» забезпечив підвищення до найсильніших топових команд групи А.
Нагадаємо, що попереду (17 лис­топада) ще один матч проти Сербії, але турнірного значення для нас він не матиме через дострокове І місце.

Дмитро БОЙКО.