П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
25 Жовтня 2019

СИЛЬНІ ТА ВИТРИВАЛІ

19 жовтня у Черкаській області відбулися змагання «Ірдинь трейл».

Студент природничого факультету К-ПНУ Павло Жук посів І місце в дистанції довжиною 30 кіломет­рів із часом 2 год. 36 хв. (набір висоти 310 метрів).
Також недавно Павло відзна­чився у змаганнях «Кремінь трейл», що проводилися в місті Кременець. Дистанцію 21 кілометр хлопець здолав за 1 год. 53 хв. (набір висоти 800 метрів).
Ще один кам’янчанин Іван Фесенко випробовував власну витривалість у нічному «Чорногірському марафоні». Про свої пригоди написав на сторінці у фейсбуці:
«Що головне в марафоні? Виспатися і наїстися. Завдання напрочуд просте – пробігти всі українські двотисячники (їх усього шість) за одну добу. Тег «виспатися» одразу викликав огиду – старт о 00:00. Щодо «наїстися», а це єдине, що вам залишається, то тут мені трохи не пофартило. По-перше, з’ясувалося, що неможливо прогодувати себе наперед більше, ніж на 2,5-3 години такого темпу. По-друге, через 2,5-3 години в тебе вже нічого не лізе, крім води. Сюди додався шалений вітер на хребті й туман, який перетворював промінь ліхтаря на білу кулю навколо тебе. Загалом забавка недитяча, це точно. У мене вийшло 56 км, 11,5 год. Але я тепер знаю, як пробігти швидше. А ви?».

Дмитро БОЙКО.