Четвер, 28 Березня 2024 р.
1 Листопада 2019

ГОЛОВАТЮК – ЧЕМПІОН СВІТУ!

Із 19 по 27 жовтня ми вболівали й хвилювалися за на­ціональну збірну з кікбоксингу WAKO, яка виступала на першості світу 2019 року в столиці Боснії та Герцегови­ни – Сараєві. Саме тут за титул чемпіона змагалися кікбоксери з 58 країн світу.

Антоніна Осецька, Роман Головатюк, Анатолій ЛабатюкУкраїнські спортсмени проявили надзвичайну зібраність і витривалість, що привело до підсумкового четвертого командного місця. В доробку нашої команди дев’ять нагород, із яких 3 золоті, 3 срібні та 3 бронзові. Одним із чемпіонів став і кам’янчанин Роман ГОЛОВАТЮК, який здобув золото в надважкій вазі (К1, +91 кг).
У фінальному протистоянні наш спортсмен зумів дотиснути поляка (2:1) і піднятися на найвищу сходинку чемпіонату. У цій категорії виступали представники 14 країн. Українець провів три двобої. Крім кікбоксера з Польщі, Роман гідно відпрацював проти француза (3:0) і білоруса (3:0).
Майстерність продемонструвала й студентка ПДАТУ Антоніна ОСЕЦЬКА (К1, 56 кг), яка перемогла бразилійку, але програла португалці, посівши V місце.
Тренує спортсменів заслужений тренер України Анатолій ЛАБАТЮК.
– 2016 року на чемпіонаті Європи Роман виборов ліцензію, яка дозволила йому приєднатися до збірної України з кікбоксингу, – розповідає Анатолій Анатолійович. – Відтоді було багато пе­ремог, багато змагань. Проте це золото стало насправді неочіку­ваним. Ми тренувалися близько пів року, але через серйозну травму коліна, якої Роман зазнав навесні, ці тренування були біль­ше відновлювальні. Тому терпін­-ню та силі волі Роми можна позаздрити.
Антоніна також виступала у надважкому розділі К1, у неї була шалена конкуренція, тому, аби перемогти, потрібно було провести 5 переможних поєдинків. Цього разу вона провела два, один із яких програла. Але це лише початок. Упевнений, попереду не один п’єдестал.
Нагадаємо, що очікується друга частина цьогорічного розіграшу чемпіонату світу, яку прийматиме Анталія (Туреч­чина) з 23 листопада по 1 грудня. У цих світових змаганнях українці виступатимуть у кік-лайті, фул-контакті, поїнт-файтингу і музичних формах.
Спортсмени та тренер щи­ро вдячні за спонсорську допомогу Юрію Мельнику, Віктору Кузю, Олександру Каяфі, Анд­рію Конюшенку, Миколі Сосулі та ветеранам Кам’янець-По­діль­ського кікбоксингу. Окрема подяка за допомогу в підготовці колективу фітнес-центру «7 Днів».

Ольга БАНАХ.