Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
13 Грудня 2019

РЕКОРД ВЗЯТО!

Минулого тижня у ШШК «Гросмейстер» завершився чемпіонат міста з шахів. 12-річний кам’янчанин Сашко Довгалюк (НВК №14) став наймолодшим чемпіоном міста з шахів.

До цього таке досягнення підкорялося майбутньому міжнародному гросмейстеру Олександру Фінкелю у 16 років. Розв’язка чемпіонства відбулася в останньому турі, де точилася заочна боротьба між тренером шахового клубу Віктором Стороженком і новоспеченим переможцем. У другому турі вони зіграли внічию, потім Довгалюк перемагав усі партії, а Стороженко лише розійшовся миром із Валентином Скоробогатовим (нічия).
Але у 9 турі проти Віктора Стороженка зіграв Ігор Шевага, який переміг, забезпечивши собі прописку у фіналі. Натомість у грі Довгалюк – Скоробогатов Сашко скористався подарунком і оформив чемпіонство достроково. І відкладена гра
Довгалюк – Зайцев на розподіл місць ніяк не впливала. Але Юрій Зайцев стабільний у призерстві, цього разу – бронза.
Приємно, що ще один юний кам’янчанин 14-річний Олександр Чігарев (НВК №3) також зі свого першого дорослого чемпіонату міста зумів досягнути ТОП-6 і залишитись у фіналі. Інші учасники гратимуть кваліфікацію наступного року.

Дмитро БОЙКО.