П'ятница, 29 Березня 2024 р.
17 Січня 2020

ЧИ ЦІКАВИЙ МІСТУ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИЙ СПОРТ?!

За популярністю першість серед таких видів спорту можна віддати шахістам, адже протягом минулого року в місті від­булося безліч турнірів і фестивалів різного рангу. Найкращими торік у загальному заліку з бліцу стали Віктор Стороженко, Олександр Довгалюк, Юрій Зайцев, а в швидких шахах (рапід) – Віктор Стороженко, Юрій Зайцев та Ігор Шевага.

Періодично і шашкісти проводять свої комбінації та влаштовують змагання. Недавно Сергій Мосендз став чемпіоном 2019 року, а чемпіонкою – Валентина Олійник.
Із визнанням покеру як спорту в місті також запрацював клуб спортивного покеру «АНТЕ», де і навчають, і проводять щоденні турніри.
А от у популярної інтелектуальної гри «Що? Де? Коли?» і брейн-рингу поки не вистачає ресурсів та підтримки. Тому активних ігор не було, крім новорічного кубка, що відбувся у закладі «Затишок». Титул чемпіонів відстояла команда велолюбителів «На колесах».
Протягом року в місті грали і в популярну настільну гру «Rummi­kub». Зокрема, переможцем новорічного кубка став Сергій Мозгін.
Проводилися в нас і змагання зі спідкубінгу. Рекорд міста минулого року встановив Назар Реч­кендюк – 24,31 с.
Тішить, що кубик Рубіка все частіше потрапляє до рук школярів, адже тоді менше часу витрачають вони на гаджети. А було б набагато краще для здоров’я та розвитку більше займатися інтелектуальними змаганнями.
Наприклад, на наших теренах у стародавню китайську стратегічну настільну гру «ГО» досі змагалися лише гості міста з різних куточків України, оскільки кам’ян­чани ще не навчилися грати, не набули майстерності, хоча така можливість є у шаховому клубі.
Розвивайтеся самі та заохочуйте друзів!

Дмитро БОЙКО.