П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
21 Лютого 2020

ШАХИ

ЗМАГАЛИСЯ ВЧИТЕЛІ…

Уже стало традицією, що місь­-ка організація працівників освіти і науки відкриває свою Спарта­кіаду напередодні весни з інте­лектуальних ігор.

Так, 11-14 лю­того, аби помірятися інтелектами, у ШШК «Гросмейстер» зібралися 30 шахістів і 40 шашкістів.
Перші два дні грали у шахи. В особистому заліку серед чоло­віків перемогу здобув Анатолій Дубовий (ЦДЮТ), а серед жінок – Олена Хім’як (ЗДО №5). У командному заліку І місце посіла ДЮСШ №2, ІІ – ДЮСШ №1.
А у чемпіонаті з шашок переможцем серед чоловіків став Володимир Лу­кашевич (ДЮСШ №2), а серед жінок – Анжела Вільчинська (ЗДО №17). У командному заліку серед чоловічих команд І місце у ДЮСШ №2, ІІ – ДЮСШ №1, ІІІ – ЦДЮТ, а серед жіночих: І – ЗДО №17, ІІ – ЗДО №5, ІІІ – ЗДО №9.
Нагадаємо, що в березні лідери ви­ступатимуть в обласних змаганнях.


…І СЕЛА

14 лютого в Гуменецькому сільському будинку культури особисто-командним чемпіонатом із шахів серед чоловіків та жінок розпочалися комплексні змагання «Найкраще спортивне село Гуменецької сільської об’єднаної терито­ріальної громади 2020 року». Взяла участь рекордна кількість команд та учасників: 15 чоловічих та 7 жіночих команд із сіл громади.

Загалом 41 учасник змагався за звання найкращих шахістів громади.
Серед жінок І місце прогнозовано посіла Ольга Матковська (Залісся Друге), ІІ – Галина Лучинська (Залісся Друге), ІІІ – Інна Шлапакова (Нігин). У командному заліку чемпіонками стали шахістки із с.Залісся Другого у складі сестер Ольги Матковської та Галини Лучинської. ІІ місце посіла команда с.Нігин, честь яких захищали мати та донька, Інна та Марина Шлапакові, а ІІІ – команда с.Колубаївці у складі Анни Стасюк та Вікторії Шевчук.
У змаганнях серед чоловіків І місце посів Віктор Соколовський (Вербка), ІІ – Олександр Остафійчук (Думанів),
а ІІІ – Валерій Христофор (Пудлівці).
У командному заліку чемпіонами стали шахісти с.Думанів у складі Олександра Остафійчука та Анатолія Шпен­дюка. ІІ місце посіла команда с.Вербка у складі Віктора Соколовського та Анатолія Демчука, а ІІІ – шахісти с.Залісся Другого у складі Миколи Фічковського та Анатолія Лучинського.
Призери і переможці змагань були нагороджені кубками, медалями та грамотами Гуменецької сільської ради, а також олімпійською атрибутикою відділення НОК України у Хмельницькій області. Голова Гуменецької сільської ради Інна Абдулкадирова висловлює подяку всім спортсменам, які взяли участь у змаганнях, їхнім представникам і старостам.
Наступні змагання відбудуться 22 лютого в Гуменецькому сільському будинку культури. Це буде особисто-командний чемпіонат громади з настільного тенісу в рамках комплекс­них змагань «Найкраще спортивне село Гуменецької ОТГ 2020 року».