П'ятница, 29 Березня 2024 р.
24 Квітня 2020

НЕ НУДЬГУЄМО, А ТАНЦЮЄМО

Активні діти, які в позакарантинному житті займалися спортом, відвідували різні гуртки, не сидять без діла й нині, адже поза­шкільна освіта, власне, як і шкільна, перейшла в мобільні додатки. Керівники гуртків надсилають вихованцям вправи й завдання, ті їх виконують, а відео відправляють наставникам. Ось і майорять стрічки соцмереж вправними танцями, розтяжками, власноруч виготовленими сувенірами, намальованими картинами тощо.

Керівник танцювальної студії «Авангард» МБК Богдана Стаднік переконана, що навіть під час пандемії дітям не можна залишатися без фізичного розвитку.
– Вихованцям нашого гуртка я підготувала комплекс вправ на розтяж­-ку. Кожен рух розписаний похвилин­-но. Діти за бажанням скидають відео виконаного, а я вже з побаченого кожному корегую вправи. Комусь треба більше над розтяжкою попрацювати, а в кого все виходить – даю складніші завдання. Так і працюємо. Ще трохи карантину, то й новий танець онлайн почнемо розучувати, – каже Богдана Олексіївна.
Як можуть, переформатовуються до карантинних умов роботи і наставники інших гуртків міста.
– Як би дивно це не звучало, але раніше я у виборі майстер-класів різноманітних саморобок орієнтувалася лише на дітей. Думала, що саме буде їм цікаво, приурочувала до різних свят, їхніх улюблених мультиків тощо. А нині мушу враховувати ще й уподобання батьків. Аби рідним було весело, комфортно, а головне – цікаво проводити разом час, – ділиться секретами роботи на карантині завідувач науково-технічного відділу ЦДЮТ Наталія СУШКО. – Дуже важко обирати майстер-класи ще й через те, що більшість магазинів із необхідним приладдям зачинені, треба щоб сім’ї творили із того, що точно є вдома. Але карантин для творчості не завада, викручуємося, як можемо: творимо красу, фотографуємо її, публікуємо в соцмережах і тішимо всіх своєю майстерністю.