П'ятница, 29 Березня 2024 р.
22 Травня 2020

НАША КІБЕРКОМАНДА – ЗНОВУ АБСОЛЮТНИЙ ЧЕМПІОН!

«Неймовірний матч, про який його учасники та вболівальники будуть розповідати колись онукам.
Величезна подяка адмінам за мобілізацію, учасникам – за боротьбу, вболівальникам – за шалену підтримку! Team Ukraine – пишаюся бути частинкою такої Великої команди! Слава Україні!»так на своїй сторінці у соцмережі фейсбук кам’янчанин Роман КІФ­ЛЮК, який наразі живе в Києві, охарактеризував події 5 сезону «Народної шахової інтернет-Олімпіади», яка проводиться на інтернет-майданчику chess.com.
Українська команда одержала 27 перемог у 30 матчах. Головного конкурента, команду Team Russia, розгромлено у суперфіналі, який відбувся 17 травня.
За форматом змагань необхідно було зіграти по дві партії в кожному матчі у Bullet (куля) 1+1, Blitz (бліц) 5+2 та Rapid (швидкі шахи) 10+2.

– Team Ukraine впевнено переграла ро­сіян у всіх трьох дисциплінах та вчетверте поспіль стала чемпіоном Світової ліги з кібершахів. Найбільша кількість гравців під час турніру 17 травня була в дисципліні «бліц», – по 724 гравці від кожної команди, що стало рекордом Світової ліги (торішній рекорд – 329 дощок). Для його фіксації навіть подано заявку до Книги рекордів України, – розповідає «Подолянину» наш земляк Роман КІФЛЮК, котрий виступає в збірній під ніком RomanKifliuk і, до речі, вдру­ге за попередні 3 роки посів перше місце в особистому заліку. – Крім того, українська збірна трохи більше як за пів року зросла на 3 тисячі учасників. Наразі до її складу входять понад 5400 гравців. Це сталося в першу чергу завдяки тому, що до команди приєдналося дуже багато школярів, які під час карантину були змушені всі турніри, які раніше відбувалися наживо, проводити онлайн. Загалом світовий карантин позитивно вплинув на розвиток онлайн-шахів. Приємно відзначити, що майже вся еліта українських шахів, яка нині живе по всьому світу, не проігнорували народного турніру,
а виступила єдиним фронтом на підтримку своєї країни. Велика подяка адмінам нашої збірної, які виконали просто титанічну працю, збираючи докупи в одному місці величезну кількість гравців.
Нагадаємо, що портал Chess.com, на якому відбуваються матчі з кібершахів, на сьогодні відвідують понад 37 мільйонів користувачів з усього світу. Цими днями там проводиться офіційний чемпіонат Європи зі швидких шахів, де також змагається і Роман Кіфлюк (рейтинг FIDE 2068). Про участь у чемпіонаті Європи наш шахіст мріяв ще відтоді, коли чотири рази ставав чемпіоном Хмельницької області серед юнаків та стільки ж разів перемагав у Кам’янці серед дорослих.