Середа, 24 Квітня 2024 р.
19 Червня 2020

ФУТБОЛ ПОВЕРТАЄТЬСЯ

Після тривалої перерви світ поволі виходить на звичний спортивний режим, не стоїть осторонь і Кам’янець!

Засновують ЛФЛЗокрема, молоді амбітні організатори в особі кам’янчан Вадима Козловського, Максима Єдинака та Віктора Бербеки запроваджують відкриту любительську футбольну лігу (ЛФЛ) м.Кам’янця-По­дільського.
У регламенті чемпіонату ЛФЛ, що відкриється 22 червня, о 17.00, і триватиме два місяці, позмагаються 14 команд, які переграють між собою в одне коло. Усього передбачається 91 гра. Призовий фонд складає 7000 грн (3000, 2500 та 1500 для перших трьох місць). Також будуть відзначені найкращі у своїх амплуа: голкіпер, гравець, бомбардир. Команди-переможниці отримують медалі, кубки, грамоти унікального дизайну.
Участь у турнірі мають право брати всі охочі, якщо вони не задія­ні у професійних, всеукраїнських лігах і змаганнях, не вищих від чемпіонату області, тобто любителі футболу. За словами автора ідеї Вадима Козловського, організатори прагнуть залучати та пропагувати спорт серед населення, робити щось для рідного міста, не бути байдужими.
Базовим місцем проведення чем­піонату стане майданчик у мік­рорайоні Черемушки. Ігрові дні:
вівторок, середа, четвер (після 17.00). Резервний день – неділя, а додатковий майданчик – у селищі цукрового заводу. Внесок із команди – 2000 грн. Дозволяється заявка до 15 гравців, завірена лікарем. Остаточний склад має бути сформований до 3 туру.
Інформація про подробиці заходу буде лунати з різних джерел: насамперед – у групі Kamianets.sport у фейсбуку та ЗМІ, радіопросторах, з інформаційного екрана, що біля ринку.
Матчі обслуговуватимуть ліцензовані місцеві судді, буде забезпечено медичний супровід.
Нагадаємо, що Вадим Козловський і К0 вже організовували перші чемпіонати серед гуртожитків К-ПНУ та міських вишів. А ігри ЛФЛ організатори планують проводити щороку.
Відомо, що географія учасників різна, адже, крім місцевих команд, долучаються і районні. Також немає ліміту на гравців-легіонерів, тобто можна запрошувати з інших міст сильних гравців, але виключно любителів.
Ігри відбуватимуться за правилами футзалу. До речі, в них є зміни, про які ми розповімо далі.

Дмитро БОЙКО.