Вівторок, 16 Квітня 2024 р.
26 Червня 2020

ФУТБОЛЬНІ БАТАЛІЇ ЗНОВУ В МІСТІ

До Кам’янця-Подільського повернулися спортивні змагання. У понеділок, 22 червня, о 17.00, розпочався чемпіонат міста з мініфутболу серед любительських команд. Цей турнір став першим спортивним змаганням у місті після тримісячної паузи.

У матчі-відкритті, що відбувся на стадіоні мікрорайону Черемушки, зіткнулися «Душа Пивовара» та «Метеор» (с.Колибаївка). Перша гра виявилась яскравою та багатою на голи. Однак не надто конкурентною. Гравці «Метеора» швидко відкрили рахунок, але вже у першій двадцятихвилинці пропустили 8 м’ячів. У другому таймі домінування «Душі Пивовара» продовжилось. Як результат, обидва тайми закінчились з однаковим рахунком – 8:1. Тож, 16:2, перемогла «Душа Пивовара». Також у матчі визначився перший претендент на звання найкращого бомбардира чемпіонату Олег Барицький, який став головною ударною силою у складі переможців і загалом у матчі. На його рахунку 6 голів.
У вівторок, 23 червня, змагання продовжилися матчем «Фортуна» – «Друзі». Другий поєдинок турніру виявився набагато конкурентнішим, ніж перший. Із рахунком 3:2 перемогу святкував колектив «Фортуни».
24 червня матч зіграли «Нова Енергія» та «Авто-Стріт». Перша частина зустрічі завершилася значною перевагою «Нової Енергії» – 3:0. Однак, уже в другій двад­цятихвилинці гравці «Авто-Стріта» змогли перехопити ініціативу, скоротивши відставання в рахунку. Але їхніх зусиль не вистачило для здобуття позитивного результату. В підсумку з рахунком 5:4 перемогу здобула «Нова Енергія».
Любительська футбольна ліга (ЛФЛ) м.Кам’янця-Подільського має трьох амбітних організаторів в особі Вадима Козловського, Максима Єдинака та Віктора Бербеки.
– Ми вже проводили схожий турнір восени минулого року, але тоді він мав трохи інший формат і тривав лише місяць, а команди були розділенні на дві групи, – каже Вадим Козловський. – Фактично відновлюємо футбол у нашому місті. Ми плануємо зробити ці змагання щорічними. Наша мета – провести саме змагання серед любителів, тому навіть за регламентом до матчів не допускаються люди, які грали у професійних лігах, навіть у чемпіонаті України серед аматорів. Лише область, район, місто.
Ігри чемпіонату ЛФЛ відбуваються за правилами футзалу (у форматі 5 на 5, та у два тайми по 20 хвилин). Призовий фонд складає 7000 (3000, 2500, 1500 для перших трьох місць). Окрім грошової винагороди, команди-переможниці будуть нагороджені медалями, кубками та грамотами. Також, за підсумками чемпіонату, буде визначено найкращого воротаря, бомбардира та гравця. Чемпіонат завершиться 27 серпня. За цей час команди зіграють одна з одною в одне коло.
У змаганнях беруть участь 14 команд із міста та району. Це кам’янецькі: «Душа Пивовара», «Фортуна», «Нова Енергія», «Авто-Cтріт», «Visa House», «УТОГ ФОРТЕЦЯ», «Локомотив», «2 ДПРЗ», «Фаворит», «Спарта», «Арсенал», а також: «Октава» (с.Слобідка-Рихтівська), «Метеор» (с.Ко­либаївка), «Друзі» (Дунаївці).

Подальший розклад і турнірна таблиця змагань будуть доступні на сторінці @lfl у Instagram. 
Генеральний спонсор змагань – торгова марка «Ванат».
Партнери: ковбаси «Федоришен», автомийка самообслуговування Європейської якості GreenWash, Pizza Time, магазин-­ательє «GARMARI», авторизований сервісний центр з обслуговування кавових машин Saeco, таксі «Шара».

Олександр ЩЕРБАТИХ.