Середа, 24 Квітня 2024 р.
10 Липня 2020

СТАРТУВАВ ТРЕТІЙ ТУР ЛФЛ

Учасники чемпіонату міста з мініфут­-болу серед любительських команд продов­жують боротьбу за пальму першості.

У середу, 1 липня, програму Любительської футбольної ліги міста було продовжено матчами «Фаворит» – «Арсенал» та «Visa House» – «Авто-Стріт». В обох поєдинках перемогу здобули команди, що забили по п’ять голів. «Фаворит» – «Арсенал» – 5:1,
«Visa House» – «Авто-Стріт» – 2:5.
Наступного дня змагань відбулася зустріч «Спарта» – «УТОГ Фортеця». Перед поєдинком глядачі мали певне уявлення про фаворита.
Річ у тому, що на старті чемпіонату «Спарта» перемогла «Октаву» (с.Слобідка-Рихтівська) – 3:2, тоді як «УТОГ Фортеця» зазнала найбіль­-шої поразки в першому турі – 0:22 – у матчі з «Visa House». Ситуація підтвердилася на футбольному полі, 7:2 – друга поспіль перемога для «Спарти».
У п’ятницю відбулися відразу два поєдинки: «Октава» (с.Слобідка-Рихтівська) – «Локомотив», «Душа Пивовара» – «Нова Енергія». У першому матчі дня «Октава» та «Локомотив» продублювали результат четверга, 7:2 – перемога «Локомотива». Другий матч п’ятниці дав старт 3-му туру. Це протистояння претендувало на статус «матчу туру», адже обидві команди виграли по два перші поєдинки, тож перемога одного з колективів надавала йому статус лідера змагань. На радість прихильників гору взяла «Душа Пивовара» з підсумковим рахунком 5:2.
У понеділок було зіграно матч між «Фортуною» та «2ДПРЗ», і тут теж була своя інтрига.
У складі «2ДПРЗ» були відсутні два гравці, що отримали вилучення в минулому поєдинку проти «Друзів» (м.Дунаївці). Сергій Рога отримав дискваліфікацію на 3 гри, а Іван Сізов – на 10. Ця обставина, ймовірно, стала однією з причин програшу «Фортуні» – 8:2.
– Так, дискваліфікація наших гравців трохи вплинула на результат цього матчу, – каже представник «2ДПРЗ» Вадим Шиманський. – Два ключові гравці були дискваліфіковані, гравець дунаєвецької команди сфолив, наші гравці це сприйняли досить емоційно. Видалення футболістів – це суддівське рішення, воно не обговорюється, але не на стільки ж матчів! Можна на 3-4 матчі, але не на 10. Це, фактично, до кінця чемпіонату…
Після фінального свистка у гравців «Фортуни» була ще одна причина бути задоволеними результатом, значимості перемоги додав той факт, що один із м’ячів був забитий найстаршим гравцем, що бере участь у любительській лізі. Автор голу – Володимир Микитюк, йому 61 рік.
7 липня продовження ігор ЛФЛ опинилися під локальною загрозою через похмуру погоду. Однак матчі все ж вдалося провести, і на футбольному полі було досить спекотно. Спочатку «Visa House» завдала третьої поразки
у трьох матчах «Метеору» (с.Колибаївка) – 7:1. Цього вечора у складі переможців був свій герой – Владислав Вишинський, який тричі відзначився у воротах суперників.
Розгромна перемога дозволила саме «Локомотиву» вийти в лідери чемпіонату.
На завершення ігрового дня відбулося поки що найзапекліше протистояння в рамках першості міста. Зустрілися «Фаворит» та «Друзі» з Дунаївців. Обидві команди мали по одній пе­ремозі після двох турів. Тож перемога давала їм можливість закріпитись у верхній частині турнірної таблиці. У першому таймі ближчими до цього були «Друзі» – 2:1 на їхню користь. Але друга двадцятихвилинка завершилася з таким самим рахунком на користь «Фавориту». 3:3 у підсумку та перший нічийний результат у сезоні. А непоступливі колективи залишились у середині таблиці.
У середу було зіграно останні матчі 3-го туру ЛФЛ. І вони виявились дуже видовищни­ми. Адже команди продемонстрували 26 забитих м’ячів у трьох зустрічах та відзначились наступними результатами: «Авто-Стріт» – «Спарта» – 4:2, «Арсенал» – «Октава» (с.Слобідка-Рихтівська) – 5:1, «Локомотив» – «УТОГ Фортеця» – 13:1.
Так виглядає турнірна таблиця за результатами 3 туру.

Олександр ЩЕРБАТИХ.