Субота, 20 Квітня 2024 р.
7 Серпня 2020

ЗАВЕРШИВСЯ «ДІМБОЙ ФЕСТ»

3 серпня на великій площі Парку Героїв Євромайдану завершився спортивно-інтелектуальний фестиваль «Dimboy Fest».

Загалом протягом двох тижнів кам’ян­чани і гості міста мали чудову можливість спробувати себе в різних інтелектуальних іграх та спортивних активностях: 15 видів, 7 локацій.
Метою фесту було зацікавлення та ознайомлення мешканців зі змістовним дозвіллям, новими спортивними іграми, вдосконалення майстерності, розвиток здібностей. Учасники могли себе відчути як спортсмени на Олімпійських іграх або телезірки популярних ігрових передач. Уперше в рамках фесту на теренах міста зіграли в популярну світову забаву quiz-вікторина, провели міжобласні змагання серед дітей і дорослих із бадмінтону (результати в попередньому номері), оновили вуличні майданчики для цієї гри на Черемушках, біля футбольної клітки за МБК, у дворі «Олімпія» (підлітковий клуб «Сатурн»), стадіоні ПДАТУ, гімназії. Відбулися показові ігри зі спідмінтону, пінг-понгу, диск-гольфу, водного волейболу, дартсу, конкурси на влучність, також змагались у «Що? Де? Коли?», «Брейн-ринг», «Ігротеку», «Мега Мозок», настільну гру «Руммікуб», вирішували завдання в «Соробан-Бінго».
У заключний день змагань грали в «Брейн-ринг». Інтерактив вийшов динамічним і продуктивним. Феєрила команда велолюбителів «На Колесах», яка виграла всі інтелектуальні бої й за підсумками триборства («Guiz», «Що? Де? Коли?», «Брейн-ринг») та здобула головний трофей від видавництва «Абетка» – книгу Ольги Пламеницької «Фортеця Кам’янець». Другу сходинку в брейні посіла команда «Ва-Банк», а ось за третю з однаковими балами змагалися три команди, де в додаткових запитанннях найкраще впоралася «Свобода».
Щодо загального заліку триборства саме «банкіри» та «свободівці» розділили срібні нагороди. Згодом усі охочі мали змогу позмагатись у «Діксіт» (гра на асоціації, грали у спідмінтон, пінг-понг, пускали літаючу тарілку фризбі). І вже під місячним сяйвом на літньому майданчи­ку ОПК «Сатурн» перемогу у фіналі в Air-бадмінтоні здобув Павло Янішевський, який переграв Дмитра Бойка – 2:1! А в іншій індивідуальній інтелектуальній грі «Мега Мозок» (8 настільних ігор), що відбувся 30 липня, переможцями стали Дмит­ро Бойко, Ксенія Михайлюк, Олександра Семенишина.
У планах провести такі ігри і серед школярів та студентської молоді. Сподіваємося, що 100-тисячному місту будуть цікаві такі забави, і фестиваль матиме традиційний характер.
Організатор фестивалю та автор ідеї Дмитро Бойко висловлює щиру подяку спонсорам і партнерам: Зіньківецькі ковбаси «Федоришен» (Дмитро Федоришен), видавництву «Абетка» (Ярослав Сисин), магазину спорттоварів «Магік+» (Людмила Починок), магазину іграшок «Панда-City» (Максим Цвігайло), закладу «Затишок» (Лілія Строяновська), пабліку соц­мереж «Кам’янець-спортивний» (Вадим Козловський), міському відділу молоді та спорту (Лілія Шкира), клубу любителів бадмінтону, школі розвитку для дітей «Соробан», кафедрі спорту і спортивних ігор К-ПНУ (Олександр Алєксєєв), кафедрі годівлі с/г тварин ПДАТУ (Валентина Саєнко), поліграфії «КопіЦентр», Володимиру Слободяну, Руслану Константінову, Валерію Логіну, Віталію Сіднюку, Денису Бойку та всім учасникам змагань!
Інформаційний спонсор – газета «Подолянин» (головний редактор Алла Бабляк).

Підготував Олександр ЩЕРБАТИХ.