П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
14 Серпня 2020

ТИТУЛОВАНІ ТА МОЛОДІ

Продовжуємо знайомити читачів із головними учасниками Любительської футбольної ліги. У минулому номері «Подолянина» ми писали про «Фаворит», «Арсенал» та «2 ДПРЗ». Настала черга наступних трьох команд.

«НОВА ЕНЕРГІЯ»

«Нова Енергія»«Нова Енергія» – це ще одна команда, що розпочала свої виступи 2020-го, коли протягом лютого-березня тривав міськрайонний чемпіонат із футзалу.
– Гравці один одного мало знають, але я з ними знайомий доб­ре, – розповідає представник команди та ініціатор створення «Нової Енергії» Олексій ТІМОШЕНКО.
– Олексію, Ви створювали команду, як усе починалося?
– Було бажання зіграти взимку в турнірі на полі ФОК Юрія Самборського. Однак це мала бути не «Нова Енергія». У нас був спонсор, який мав допомогти грошима та формою. Коли він відмовився, я придумав таку назву. А команда утворена з моїх знайомих, є четвірка, яка утворює основний склад, а інших лю­дей ми добирали. Річ у тім, що я – вчитель фізичної культури у НВК №13, до того ж усі гравці – мої знайомі, з якими вже грав колись у мініфутбол чи на великому полі. Вони мають різні професії, але пе­рети­нались зі мною на футбольних полях.
– А чи була в «Нової Енергії» підготовка до змагань?
– Так, але обмеженою кількістю людей. Певна частина гравців постійно тренується на ФОКу, тепер на Черемушках.
– Уже на перші змагання «Нова Енергія» могла мати спонсора. Чи свідчить це про довгострокові плани?
– Частково так. Ситуація зі спон­сором була його ініціативою. Чоловік хотів грати разом із нами. Однак навіть без спонсорів ми плануємо грати наступні турніри. Як узимку, так і в наступний сезон ЛФЛ.
– Чи є в «Новій Енергії» гравці, що намагались або мають можливість спробувати себе у професіоналах?
– Так, є. Мій учень Максим Лямін, який щойно закінчив школу. Провів два роки в системі «Поділля», пограв проти однолітків із «Шахтаря» та «Динамо». Поки що грає в нас під десятим номером. Наразі у його планах проходження переглядів у професійних клубах, має пропозиції з декількох команд української Прем’єр-ліги.
– Які плани на закінчення сезону?
– Є суперник, якого нам не вдається обіграти, це «Арсенал». Ми недооцінили їх узимку і тепер. Цих залікових балів нам не вистачить для боротьби за топ-3. Тому просто є бажання перемогти в усіх чотирьох іграх, що залишилися.

«СПАРТА»

«Спарта»«Спарта» входить до низки молодих колективів, що змагаються у чемпіонаті міста серед любительських команд. Але вже в перших змаганнях у своїй історії наразі посідає високе шосте місце поміж чотирнадцяти команд чемпіонату.
– У ЛФЛ ми з’явилися лише за тиждень до початку розіграшу, – розповідає представник «Спарти» Дмитро МЕЛЬНИЧЕНКО. – Я дізнався, що є місце ще для однієї команди, і з’явилося бажання спробувати. Адже в нас є своя компанія, яка постійно грає у футбол у селищі цукрового заводу. До речі, один із наших суперників – «Visa House» – теж із цього району.
До складу «Спарти» входять не тільки жителі нашого селища, адже в нас поле схоже на те, що на Черемушках, тож є охочі пограти й з інших частин міста. Тому команда змішана.
– Чи є якась спонсорська підтримка?
– Сподіваємося, що буде в майбутньому. Рівень чемпіонату зростає, «Спарта» планує виступати
також у наступних сезонах. Тому думаю, що перед стартом наступної ЛФЛ будемо шукати спонсорів і шляхи посилення.
– В інших учасників бувають кадрові труднощі, чи зіткнулась із ними «Спарта»?
– Ні, в нашій команді все узго­джено. Я розумів, що це сезон відпусток. Тому, коли формувався склад, дізнавався в людей щодо особистих планів на час турніру.
– У ході розіграшу «Спарта» почала здобувати результати не одразу, але потім пішла вгору. Із чим це пов’язано?
– На мою думку, причина у хвилюванні, яке було присутнє під час перших турів. Багато гравців ще ніколи не брали участі в офіційних змаганнях, тому спочатку не могли вгамувати нерви.

«АВТО-СТРІТ»

«Авто-Стріт»«Авто-Стріт» є однією з найдосвідченіших та найтитулованіших колективів у Любительській лізі. Історія команди налічує п’ять років, а найуспішнішим із них був 2019-й. Тоді «Авто-Стріт» виграв чемпіонат Кам’янець-Подільського району, чемпіонат
міста з футболу, Кубок пам’яті Анатолія Крупицького, чемпіонат району з футзалу в Першій лізі, став срібним призером чемпіонату області. А вже 2020-го, виступаючи під назвою «Тірас», перемогли у міськрайонному чемпіонаті з футзалу.
Нині «Авто-Стріт» посідає сьоме місце в таблиці. Запитання «Чому так вийшло?» ми поставили президенту та представни­ку команди Валерію УСПЕНСЬ­КОМУ.
– Взагалі участь команди була спонтанною, ми затягнули із заявкою. Тому деякі наші гравці поси­лили інші команди. Однак це не проб­лема. За потреби збираємося та будемо грати.
– Найкращі футболісти пішли перед початком ЛФЛ?
– Певною мірою гравці пороз­ходилися. Ми пів року грали в п’я­тому дивізіоні чемпіонату Хмельницької області з мініфутболу.
Виграли його, а Олег Зубик був визнаний найкращим гравцем чем­піонату. В ЛФЛ він виступає за «Visa House».
– «Авто-Стріт» виглядає амбіційним проєктом. Чи є в команди спонсори, та які подальші плани?
– Спонсори нині – я та мої друзі. Однак ми плануємо розвиватися, тому будемо шукати додаткове фінансування. Сьогодні є бажання заявитися на Другу лігу чемпіона­ту України з футзалу. Але потрібно 200 тис. грн, і ті гроші треба знайти. Тому це є головним планом та зав­данням до осені.

Олександр ЩЕРБАТИХ.