Четвер, 25 Квітня 2024 р.
6 Листопада 2020

ВИЩОЇ ЛІГИ НЕ БУДЕ

Як повідомив «Подолянину» президент баскетбольного клубу «Ді-Ді-Бао» Анд­рій Бойко, у зв’язку зі скрутним фінансовим становищем, команда не братиме учас­ті в новому сезоні Вищої ліги чемпіонату України.

Команда не фінансувалась із міського бюджету, а лише самим президентом. Із початком пандемії фінансова ситуація погіршилася, а для того, аби баскетболісти і далі виходили на паркет, потрібно було знайти ще 350 тисяч гривень до кінця року. Сторонньої допомоги не знайшлося. Тож наразі основний склад розпускається, гравці отримують статус вільних агентів.
Історія команди налічує більше ніж два десятиліття. 1999 року в Кам’янці вперше від­бувся чемпіонат міста, це й було першим випробуванням для «Ді-Ді-Бао». Кам’янчани стали професіоналами 2007-го, а 2014-го – найус­пішнішою командою Хмельниччини. Тоді наші гравці посіли ІІ місце в першій лізі. 2019 р. команда виграла змагання та підвищилась у класі. Тепер виступи у Вищій лізі доведеться відкласти.
Єдиним позитивом є те, що дитяча баскетбольна школа клубу продовжить працювати. З наступного року юні баскетболісти братимуть участь у дитячо-юнацькому чемпіонаті.

Олександр ЩЕРБАТИХ.